Selaković o fabrici "Džinsi": Više kompanija izrazilo nameru da zaposli radnike

Ministar za rad Nikola Selaković izjavio je da je više kompanija izrazilo nameru da zaposli 450 radnika turske kompanije "Džinsi" iz Leskovca.
Selaković je u Skupštini Srbije, govoreći o radnicima kojima je SMS porukom javljeno da će kompanija "Džinsi" otići u likvidaciju, kazao da se radi o 450 radnika, a ne 700 kako je ranije izveštavano.

Prema njegovim rečima, italijanska fabrika "Aunde" spremna je da zaposli između 250 i 300 radnika, korejska fabrika "Jura" 200 radnika, grčki "Autostop" ove godine 70, a sledeće još 150 radnika, a postoji interesovanje i drugih fabrika.

Selaković je naveo da "Džinsi" ima problema u poslovanju, jer su porudžbine koje su dolazile iz Norveške, Nemačke i Švedske prepolovljene ili otkazane.
 
Dodao je da je porasla i cena repromaterijala i da zbog toga ta turska fabrika u Leskovcu ima problem da održi proizvodnju.
 
Radnici "Džinsija" već su protestovali ispred te fabrike, a novi protest zakazali su za sredu, 12. jul, ispred sedišta lokalne samouprave u Leskovcu, jer smatraju da i rukovodstvo grada snosi odgovornost.
 
Uprava kompanije "Džinsi" uputila je 4. jula svim svojim radnicima cirkularnu SMS poruku u kojoj im saopštava da ta tekstilna fabrika posle 12 godina rada u Leskovcu odlazi u likvidaciju.
  • Dejan

    11.07.2023 07:48
    Bananaland
    Naravno uz subvencije koje im dajete od kredita MMF-a, a koje cemo mi da vracamo kroz povecanje cena energenata i ostalih nameta uz generisanje inflacije. Kad potrose subvencije oni napuste Srbiju a radnici na ulicu. Ekonomija "ekonomskog tigra" po receptu Goldman Saksa.
  • ST

    11.07.2023 07:14
    Alal ti vera,ti si se snasao...
  • Evo

    11.07.2023 07:04
    Ga ovaj!
    Imal' šta nesposobnije u ovoj pretužnoj zemlji od ovog lika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija