Tužiteljka bez kazne zbog skrivanja predmeta o Vladimiru Cvijanu

Prekršajni sud u Beogradu obustavio je zbog zastarelosti postupak protiv tužiteljke Nataše Krivokapić, nekadašnje šefice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
U njenoj nadležnosti bio je predmet koji je formiran nakon što je pronađeno telo nekadašnjeg saradnika Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, advokata Vladimira Cvijana, piše danas Nova.
Advokat Ivan Ninić, koji je protiv tužiteljke Krivokapić podneo prijavu nakon što je više puta zahtevao da mu se dostave informacije i uvid u predmet, izjavio je za taj list da je "odluka o zastari najbolji dokaz toga kako se ljudi u pravosuđu štite među sobom".
Ninić je prijavu protiv Nataše Krivokapić podneo jula 2021. godine navodeći da u svojstvu rukovodioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nije omogućila uvid u informacije koje se tiču predmeta "Cvijan".
 
Advokat je u svom zahtevu zatražio da mu se dostave informacije o tome da li je predmet "Cvijan" u prethodnom periodu "nosio neke druge oznake i brojeve", zatim da li je sa njim bio združen još neki predmet, i koje sve isprave čine pomenuti predmet.
  • Srele

    11.07.2023 21:25
    Kriminal
    Dakle cela Srbija je ogrezla u kriminal... Čak i oni od kojih se očekuju da sprovode pravdu... Tuga i sramota
  • Velickovic V Nenad

    11.07.2023 17:07
    Cvijan
    Sve me ovo podseca na stambolica
  • @Milice

    11.07.2023 12:50
    Ovo je vaša SNS mantra, "sudije su krive za sve".
    Ne slušajte tu priču, jer sudije su još uvek, donekle, nezavisne. Posebno one koje su imenovane do 2015.-2016. godine. Još nisu do tada SNS bednici stigli da imenuju svoje sudije pošto su se u tom periodu bavili učvršćivanjem svoje izvršne vlasti. Tužilaštvo je rak rana ovog društva, jer istragu pokreće tužilaštvo a ne sud. A 90% javnih tužilaca i pomoćnika su SNS puleni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija