Stojanović: Situacija u Srbiji veoma opasna, Milošević je bio spremniji da popusti od Vučića

Istoričarka Dubravka Stojanović ocenila je da je nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević bio daleko spremniji na popuštanje od sadašnjeg Aleksandra Vučića.
Kako je rekla, to situaciju u Srbiji "čini veoma opasnom".
"Nasilna vlast samo to ume. To i jeste sada osnovni problem Srbije, jer vlast razume samo nasilje", rekla je Stojanović u intervjuu za NIN, na pitanje da li ima utisak da vlast na otpor protiv nasilja odgovora samo većim nasiljem.
Prema njenim rečima, vlast je ta koja proizvodi nasilje i koja je zatvorila sve kanale za mirno rešenje drame, dok je Milošević bio daleko racionalniji i spremniji na popuštanje.
 
Kako je podsetila, već 9. marta Milošević je prihvatio zahteve opozicije i studenata i otpustio rukovodstvo Televizije Beograd, pa je posle više meseci prihvatio rezultate izbora 1996, pa se na kraju i povukao 5. oktobra.
 
"Da li možete Vučića da zamislite kako to sve prihvata? Ne možete. On je psihološki mnogo drugačiji i to je ono što situaciju u Srbiji čini veoma opasnom", napomenula je Stojanović.
  • Vule

    16.07.2023 05:24
    Milošević Vs Vučić
    Pa ne liči da je baš tako. Milošević je od starta ušao u problematične odnose sa zapadom koji su već 1992 krunisani sankcijama, a na kraju bombardovanjem. Prilično sam siguran da tako nešto sada neće biti moguće, ako dođemo u tu fazu, narod nije baš toliko glup da dva puta uradi istu budalaštinu, siguran sam da će u tom slučaju Vučić biti zbačen momentalno na ulici.
  • @Aleksej

    14.07.2023 13:57
    Zaboravio si ponovo da napomeneš da bi ti bio gori.
  • Aleksej

    14.07.2023 10:32
    "On je psihološki mnogo drugačiji"

    On je mnogo veci ludak od Milosevica, a sa druge strane ima podrsku od spolja (kolonizatora), sto je zapravo najveci faktor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.