Miroslav Aleksić više nije predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke

Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor koji će predvoditi Slobodan Doklestić.

Dosadašnji predsednik tog tela Miroslav Aleksić obavljaće i u narednom periodu funkcije prvog potpredsednika stranke i šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije. 

"Cilj tih odluka je da se osiguraju demokratski, pošteni i transparentni uslovi u stranačkom izbornom procesu, kao i ravnopravan tretman svih kandidata na redovnoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 23. oktobar", stoji u saopštenju Narodne stranke.
Navodi se da je Predsedništvo Narodne stranke prilikom odlučivanja "posebno vodilo računa o ravnomernoj zastupljenosti simpatizera potencijalnih kandidata za predsednika stranke, njihovoj stručnosti i geografskoj raspoređenosti".
 
"Na skupštini u oktobru neće se birati samo kandidati za stranačke funkcije. To će biti izbor za karakter Narodne stranke, kao i za čvrstinu njenih ideoloških opredeljenja", piše u saopštenju.
 
Predsedništvo Narodne stranke izrazilo je uverenje da će na izbornoj skupštini u oktobru biti "potvrđena odlučnost stranke da vodi odgovornu nacionalnu politiku doraslu aktuelnim izazovima, bez spremnosti na trule kompromise".  
 
"Narodna stranka će ostati snažno posvećena očuvanju državnih interesa na Kosovu i Metohiji i ostvarivanju boljeg životnog standarda građana u bezbednom i uređenom društvu. Još jednom će se pokazati kao simbol političke doslednosti i poštovanja demokratije i sačuvati svoje dostojanstvo, sabornost i jedinstvo, bez obzira na ishod skupštine 22. oktobra", stoji u saopštenju.  
  • Rade Krik

    15.07.2023 22:25
    Svaka čast majstori
    Respect. Počinjem da kapiram
  • злица

    15.07.2023 17:08
    !
    Ако се не реше јеремића и ови ће капут.
  • NIA

    15.07.2023 17:06
    Jedini koji je drzao NS je Miroslav. Ovo je pocetak kraja Narodne stranke. Miki, na izbore sami izadjite bez vuka! Podrska Aleksicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija