Vučić: Sastanak sa Stoltenbergom naredne sedmice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sastanak sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom zakazan za prvu polovinu naredne sedmice u Briselu.

Naveo je da će tačan dan i vreme sastanka objaviti NATO.

"Zatražio sam taj sastanak jer, u skladu sa Rezolucijom 1244, NATO snosi odgovornost za bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, a za Jensa smatram da je poštena osoba i uvek je otvoren da sasluša i razmotri srpske stavove“, rekao je Vučić.
Kazao je da je tražio sastanak kako bi Stoltenbergu skrenuo pažnju da je skoro nemoguć opstanak Srba na Kosovu.
 
"Oni trpe direktan fizički pritisak i druge oblike prinude, što neminovno rezultira smanjenjem srpskog stanovništva. To predstavlja oblik etničkog čišćenja i zamoliću NATO da ispuni svoju dužnost pre nego što pređemo na sastanak Saveta bezbednosti UN, gde ćemo izneti činjenice o trenutnoj situaciji“, rekao je Vučić.
 
"Kristalno je jasno da Kurti neće menjati svoju politiku, zbog čega je sastanak sa Stoltenbergom ključan. NATO mora da stane na kraj svim provokacijama“, izjavio je.
  • Mirođija

    16.07.2023 17:27
    @ Sima
    A zašto ne bi trebalo da komentarišem? Da niste vi Veliki Brat? Titula predsednika je po ustavu ceremonijalna i on ne treba da razgovara sa Stoltenbergom. Problem je što se on meša u sve i svašta i ponaša se po onoj: Država, to sam ja. Hvala na savetu, ali ga neću poslušati. Za vas je dobro što se toliko razumete u politiku.
  • Sima

    16.07.2023 11:58
    @Mirođija
    Ne razumete se u politiku i zato bi bilo bolje da ne komentarišete. Generalni sekretar NATO je u rangu sa vodećim ljudima države, u zavisnosti od njihovog uređenja. Npr. njegov rang su Bajden, Makron, Šolc itd. Tako da, u našoj situaciji, to bi trebala da bude premijerka. Ipak, zapravo je to predsednik. Ostali koje ste pobrojali tu nemaju šta da traže.
  • Limanac

    16.07.2023 10:32
    Stoltenberg: vi malo uđete u NATO a ti malo padneš sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.