Dačić: Ne treba biti protiv bogatih, nego protiv lopova koji do bogatstva dođu na nezakonit način

Predsednik SPS-a Ivica Dačić je, povodom obeležavanja 33 godine od osnivanja te stranke, rekao da se ta partija zalaže za "vanvremenske ideje" među kojima je i princip socijalne pravde.
Dačić: Ne treba biti protiv bogatih, nego protiv lopova koji do bogatstva dođu na nezakonit način
Foto: 021.rs
Dačić je za televiziju Hepi rekao da "nije za socijaliste utopiste, i da bi mogli da ostvarujemo principe socijalne pravde moramo da imamo ekonomiju", a da, što se tiče politike SPS-a smatra da "treba da se držimo EU i socijalne povelje EU".
"Pravedna raspodela dohotka, pravedna poreska poitika, to su stvari koje će uvek biti aktuelne i potreba za socijalističkim pokretom će postojati. Ne treba biti protiv bogatih ljudi, nego protiv lopova koji do bogatstva dolaze na nezakonit način", rekao je Dačić.
Kazao je da sada "živimo u jednom mešovitom društvu, koje naučnici nisu uspeli da identifikuju kakvo je i zato ga zovu 'novo društvo'".
  • Pele

    17.07.2023 13:22
    Elep
    A koferce gospodine , je li to zakonito. Kako se to zove? Nismo imali priliku da svi imamo koferce.
  • Krljadin

    17.07.2023 13:22
    Odlikašu moj, prekarijat je odavno definisan. I ne može da se naziva "novim društvom", jer tu nema ništa novo. Slično kao robovlasništvo, samo što su robovi imali makar neku sigurnost, stabilnost, i minimum standarda.
  • Gljivica Pacic

    17.07.2023 13:19
    Kofece prica o lopovima i moralu?
    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha....

    Bananamen nas bas zabavlja i za***ava u isto vreme!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija