Komisija će ispitati okolnosti smrti žene koju je ubo stršljen

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović izjavio je da je formirana komisija koja će ispitati pod kojim je okolnostima nedavno preminula žena u Čačku, koju je prethodno ubo stršljen.
Komisija će ispitati okolnosti smrti žene koju je ubo stršljen
Foto: Pixabay
"U Domu zdravlja formirali smo komisiju za unutrašnji nadzor i stručni savet i oni to rade jutros, imaću detaljne izveštaje i videćemo ukoliko je bilo nekog profesionalnog propusta, mi ćemo obavestiti nadležne institucije i sve one koji to treba da znaju", rekao je Pajović.
Dodao je da, prema informacijama koje za sada ima, nije bilo propusta, već se radilo o teškom stanju koje nisu mogle da reše ni ekipe u ambulanti u Mrčajevacima, ni ekipe Hitne pomoći.
Pajović je rekao da su na licu mesta reagovale dežurna doktorka i medicinska sestra, da su pozvale i službu Hitne pomoći, da je pacijentkinja prevezena u Urgentni centar, ali da je preminula tokom transporta.
 
Prošlog petka oko 8 časova ujutru u ambulantu u Mrčajevcima dovezena je pacijentkinja u jako lošem stanju, bez svesti i pulsa. Radilo se o anafilaktičkom šoku kao posledica uboda stršljena, a uprkos naporima lekara, žena stara 57 godina preminula je na putu do čačanske Opšte bolnice.
  • Miki

    17.07.2023 12:54
    komisija za šta?
    Staro pravilo kad hočeš nešto da ne bude rešeno formiraj komisiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.