Republički geodetski zavod zapošljava 197 stručnjaka, konkurs od srede

Vlada Srbije odobrila je Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) da raspiše konkurs za stalno zapošljavanje 197 inženjera geodezije, informatike i pravnika, saopštio je RGZ.
Republički geodetski zavod zapošljava 197 stručnjaka, konkurs od srede
Foto: 021.rs
Konkurs će biti raspisan u sredu, 19. jula.
"Novi konkurs predstavlja značajan korak napred za Republički geodetski zavod u smislu jačanja kadrova, posebno u službama za katastar nepokretnosti. Na ovaj način", piše u saopštenju RGZ-a.
Kandidati će od dana kad se objavi konkurs imati osam dana za prijavu.
 
Republički geodetski zavod je od 2018. godine primio u stalni radni odnos više od 800 mladih iz različitih stručnih i tehničkih oblasti, preko javnih konkursa, navodi se u saopštenju. Samo prošle godine primljeno je 156 ljudi.
 
Tri sindikata RGZ-a nedavno su u saopštenju povodom predloga o proširivanju nadležnosti javnim izvršiteljima koji bi mogli da rešavaju imovinsko-pravnu dokumentaciju u katastru, ocenila da je materijalni položaj većine zaposlenih katastrofalan.
 
"Da se sindikati ranije nisu izborili za izvesne dodatke, plata više od 1.000 referenata bila bi na nivou minimalne zarade. Podsećanja radi, u 2013. godini referent u RGZ je imao platu na nivou prosečne zarade u Srbiji koja sada iznosi 82.000 dinara", navodi se u saopštenju Jedinstvene organizacije sindikata, Sindikata Nezavisnost i Sindikata zaposlenih RGZ-a ASNS.
  • Vlajko

    09.08.2023 05:37
    Katastar Surcin
    A u katastru u Surcinu...predmeti cekaju godinama da se rese...pa i njihove vlastite geodetske, interne greske da se isprave treba da covek poludi dok ne rese. Evo moju majku muce vec 5-6 godina, valja cekaju par hiljada Eura pa ce da se resi za dva dana. Sve je to lopovluk
  • A poskupljuje struja

    18.07.2023 14:16
    A struja poskupljuje, a javni sektor se povećava i pvećavaju platu sami sebi ? Svi na blokade puteva i proteste OstAVka !
  • 9

    18.07.2023 13:35
    Ako su "stručnjaci"
    Tipa skupštinskih , dovoljan uslov za zaposlenje biće da su samo pismeni. Poput onih na raznim akademijama . A i akademici u Srbiji su blizu toga dok se ne oglašavaju zbog zloupotrebe naziva i titule od raznih kupljenih doktora koji i svoj jezik sriču ali zato doktoriraju u Slovačkoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.