MUP: Smanjen broj krivičnih dela u kojima se koristi vatreno oružje, mere Vlade daju rezultat

Tokom maja u Srbiji je prijavljeno i evidentirano 16 krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja.
U poređenju sa martom i aprilom, u kojima je bilo 18, odnosno 33 krivična dela, u maju i junu je smanjen broj krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja. 
U junu je zabeleženo 14 ovakvih slučajeva, pokazuje zvanična statistika MUP-a.
"Ovaj rezultat pokazuje da su mere Vlade Srbije, donete 5. maja, počele da daju pozitivne rezultate u domenu (zlo)upotrebe i nezakonitog korišćenja vatrenog oružja i uticale na opštu povećanu bezbednost građana Srbije", navode u MUP-u, prenosi Blic.
 
Dodaju da su najčešća krivična dela u kojima se upotrebljava vatreno oružje ubistvo, ubistvo u pokušaju, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
  • Žile

    19.07.2023 14:15
    NS
    Kako su naivni pa misle da su ubice predale oružje. Vreme će pokazati još je rano da se sami hvale
  • Lošmi

    19.07.2023 11:32
    Hvalite me usta moja
    Koja nebuloza. Pa koji period se poredi sa kojim? Politika SNS konstantne laži i sabiranje baba i žaba. Ne ubija oružje nego ljudi (ubice) ubijaju iz vatrenog, hladnog ili nekog drugog.
    Neko bi rekao, hvala Bogu, eto sve smo završili.
  • Tutta

    19.07.2023 10:03
    Ali zato nožići rade,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.