FOTO: Policija dual radarom "lovi" prebrze vozače, do sada bilo više od 10.000 prekršaja

Više od 10.000 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je od aprila od kako su na putevima u Srbiji u upotrebi "dual radari", koji omogućavaju detekciju prekoračenja brzine više vozila istovremeno.
Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković ukazao je da je u pojačanoj kontroli saobraćaja koja je sinoć obavljena na deonici puta od Čačka do Požege dokumentovano 158 prekršaja.
Prema njegovim rečima, "dual radar" može da meri brzinu kretanja vozila istovremeno u pet saobraćajnih traka.
 
"Kontrola brzine kretanja se obavlja bez zaustavljanja vozila, prekršaji se dokumentuju, a vlasnici vozila u najkraćem roku dobijaju poziv da se jave u policijsku stanicu radi davanja podataka o identitetu vozača", objasnio je Milinković.
 
 
On je apelovao na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja, jer je prekoračenje brzine najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda na našim putevima.
 
  • Radar

    19.07.2023 14:51
    Stavite fiksirane radare na bulevare gde se u sred noći trkaju debili, koji često ni ne umeju da kontrolišu svoje vozilo, pa udare u parkiran automobil... Ili čak poginu. Da se smanji divljanje po bulevarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija