Poslanici Skupštine Srbije danas o Zakonu o planiranju i gradnji, ministarki prosvete...

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju rad raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga i sporazuma, među kojima su izmene Zakona o planiranju i izgradnji.
Na dnevnom redu je ukupno 30 tačaka, a o Slavici Đukić Dejanović kao kandidatkinji za ministra prosvete poslanici bi trebalo da se izjasne u utorak, 25. jula.
Načelna rasprava o svim tačkama dnevnog reda završena je prošle sedmice, a predloge zakona je obrazlagala premijerka Ana Brnabić.
Pred poslanicima je, između ostalog, Predlog zakona o privremenom registru majki koji predviđa novčanu pomoć za decu do 16 godina starosti od po 10.000 dinara.
 
Na dnevnom redu su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojima se, kako je navedeno u obrazloženju, nastavlja podrška majkama preduzetnicama. Predloženim izmenama predviđeno je da očevi koji su u radnom odnosu, a čije su supruge preduzetnice, nakon tri meseca od rođenja deteta mogu da koriste pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta, odsustvo sa rada radi posebne nege deteta i naknadu zarade, odnosno naknadu plate.
 
Pred poslanicima su i izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, o energetici, Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca, izmene i dopune Zakona o strancima, kao i više sporazuma o zajmovima.
  • Ako

    24.07.2023 08:24
    Ako
    Promene plan o zastiti Spomenika koje je u privatnom vlasnistvu…imace moj doživotni glas i podršku kao i svih vlasnika takvih objekata koji muku muče sa besmislenom birokratijom decenijama!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija