UNS: Ministarstvo dve nedelje kasni s objavom rezultata medijskih konkursa

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija već dve nedelje kasni sa objavom rezultata podele novca na medijskim konkursima, čime je prekršen poslednji predviđeni rok.
UNS: Ministarstvo dve nedelje kasni s objavom rezultata medijskih konkursa
Foto: Pixabay

Na ovo upozorava Udruženje novinara Srbije i dodaje da je time ugrožen rad medija, odnosno proizvodnja medijskih sadržaja.

UNS poziva resorno ministarstvo da "bez odlaganja objavi rezultate i prestane da krši Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja".

Po ovom Pravilniku, rok za donošenje rešenja o raspodeli novca je 90 dana od dana zaključenja konkursa, što je bio 11. jul.
 
"Odlaganjem isplate i zadržavanjem 310 miliona dinara, koliko je ove godine ukupno opredeljeno za devet raspisanih konkursa, direktno se ugrožava rad medija koji na taj novac imaju pravo i od kojeg u većini zavisi proizvodnja medijskih sadržaja. Po podacima koje je UNS prikupio iz komisija, za projekte na konkurse MIT ove godine prijavilo se više od 1.200 izdavača medija, a više od 400 projekata komisije su predložile za sufinansiranje", navodi UNS u današnjem saopštenju.
 
UNS podseća da je Ministarstvo prethodnih godina bilo primer dobre prakse kada je reč o sprovođenju medijskih konkursa i sa žaljenjem ističe da je ta praksa sada prekinuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.