Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kandidat za ministra privrede

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kandidat je za ministra privrede.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sutra mora da predloži Narodnoj skupštini kandidata za ministra privrede.
 
Do sada se u javnosti nisu pojavljivala druga imena, nakon što je prethodni ministar Rade Basta iz Jedinstvene Srbije razrešen te funkcije.

Cvetković je predsednik novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije.

Takođe je i predsednik odborničke grupe SPS u novosadskom parlamentu i član Izvršnog i Glavnog odbora te stranke. Sudeći po njegovoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, on je i član Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama.
 
Dugogodišnji je direktor Novosadskog sajma.
 
U zvaničnoj biografiji stoji da je rođen u Novom Sadu 1974. godina, a da je radni odnos zasnovao na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta "BK" Univerziteta.
 
"Izuzetne rezultate pokazao je radeći na razvoju i tržišnom pozicioniranju BK Univerziteta na teritoriji grada Novog Sada i otvaranju brojnih odeljenja fakulteta širom Vojvodine. Ličnim zalaganjem, obezbedio je i unapredio tehničko-tehnološke uslove odvijanja nastavnog procesa", navodi se u biografiji. 
 
Bio je direktor Javnog preduzeća "Sportski centar" u Beočinu, tokom izgradnje sportskog objekta "Beočin", koji je, kako naglašava, "zahvaljujući znanju i menadžerskim sposobnostima, uspešno priveo nameni".
 
Od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, u dva mandata, rukovodeći Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije. 
 
Od marta 2013. godine bio je na funkciji pomoćnika direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo "NS seme". Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. Odlukom Nadzornog odbora AD "Novosadski sajam", 6. novembra 2014. godine, imenovan je za Generalnog direktora ovog preduzeća.
 
Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a od 2011. godine bio je član Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, na funkciji sekretara Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.
U martu 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu. Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini. 
 
Navodi da se bavio sportom - kajakom na mirnim vodama.
Podsetimo da je na mestu ministra privrede do 11. jula bio Rade Basta, kao kadar JS, ali je, kako je zvanično saopšteno, iz te stranke izbačen zbog zalaganja za uvođenje sankcija Rusiji.
 
Za v.d. ministra privrede izabran je ministar finansija Siniša Mali.
  • Nikola

    28.07.2023 23:40
    Izuzetan menadzer, rodjen za planiranje, organizovanje i upravljanje organizacijama, preduzecima, partijama i verujem ministarstvima!
  • Milovan

    28.07.2023 22:33
    Komentatorima ne mozes udovoljiti. Ne postoji covek koji bi bolje od Cvetkovica vodio Sajam, iz tog razloga je i pozvan da resi probleme na drzavnom nivou! Bravo, podrska!
  • Spiridon Kopicl

    27.07.2023 16:30
    ...fin neki covek...
    ...kupuje plac do placa po Cortanovcima, verovatno od plate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija