SSP: Postavljanje Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete rehabilitacija politike devedesetih

Režim Aleksandra Vučića postavio je Slavicu Đukić Dejanović na funkciju u ovom trenutku po mnogo čemu najvažniju u Srbiji.
SSP: Postavljanje Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete rehabilitacija politike devedesetih
Foto: 021.rs
Tako je u otvorenom pismu javnosti ocenila Stranka slobode i pravde (SSP), povodom izbora Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete.
"Gospođa Slavica Đukić Dejanović, bliska prijateljica porodice Milošević i svedok i aktivni učesnik političkih dešavanja koja su obeležila devedesete godine prošlog veka, postala je juče ministarka po četvrti put", navodi se u pismu.
Kako se dodaje, ako postavimo pitanje zašto je izbor pao baš na penzionisanu profesorku kragujevačkog Univerziteta ne možemo, a da ne pomislimo da je u pitanju rehabilitacija politike devedesetih, ukazuje SSP.
 
Prema stavu SSP, "tome u prilog ide i promocija Marka II Miloševića u funkcionera vladajuće SPS, povodom proslave 33 godine od postojanja iste".
 
"A devedesete su vreme kada smo bili pod sankcijama, izolovani od sveta, davili se u hiperinflaciji, kada su ubijeni Ćuruvija i Ivan Stambolić, vreme kada su ljudi ginuli u ratovima, a naša zemlja bila bombardovana. Vreme kada smo ekonomski i društveno propadali. To je vreme kada je Slavica Đukić Dejanović bila visoka funkcionerka tada i sada vladajuće Socijalističke partije", navodi SSP, uz ocenu da je "njoj tada bilo dobro".
 
Danas, kada se na mirnim protestima protiv nasilja uključuje sve veći broj profesora i studenata, koja je uloga kadra koji se kalio u vreme najvećeg progona akademske zajednice i političkih neistomišljenika u novijoj srpskoj istoriji. Da li sledi obračun sa profesorima i studentima koji protestuju protiv nasilja, pita SSP.
 
Kako se dodaje u pismu, Đukić Dejanović je već sedam godina u penziji i dugo nije u kontaktu sa obrazovanjem čak ni formalno.
 
"Suštinski se tom temom nije bavila decenijama, a stanje u prosveti je više nego očajno", ukazuje SSP i zaključuje da je ljudima u Srbiji bilo loše uvek kada je Slavici Đukić Dejanović bilo dobro.
  • felix

    27.07.2023 06:53
    nejasna
    je opozicija , čim prebace 3% misle de je ta vlast da mi malo babramo ... država je sad bogata dajte nam šansu hehe!
  • Slavica

    26.07.2023 13:54
    Za nju penzija ne vazi, god 72, sta reci
  • Драган

    26.07.2023 11:20
    Ако
    Ако је то рехабилитација деведесетих, онда имају моју пуну подршку и мој глас.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija