FOTO: Preko murala posvećenog naučnicima ispisano "Kad se vojska na Kosovo vrati"

Na bočnom zidu Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu, preko murala na kojem su naučnici Milutin Stefanović, Paula Putanov i Pavle Savić, ispisano je Kad se vojska na Kosovo vrati.
FOTO: Preko murala posvećenog naučnicima ispisano "Kad se vojska na Kosovo vrati"
Foto: Pixabay

Tako se nastavlja priča oko ovog zida u parku kod Mitićeve rupe na beogradskom trgu Slavija.

Na njemu je i ranije mesecima stajao isti grafit, dok ga sredinom februara nisu prekrečili aktivisti, u organizaciji Udruženja Krokodil i Inicijative mladih za ljudska prava.    

Zbog toga su od komunalne milicije, a na teren je izašla i policija, dobili kazne i zaprećeno im je da će dobiti prijave za "oštećenje fasade". U jednom trenutku, nepoznate osobe otele su kantu farbe i pokušale da je bace, ali nisu uspele.
 
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
 
Već sledećeg dana, na tom zidu su osvanuli novi uvredljivi natpisi i poruke mržnje. "Smrt domaćim izdajnicima", "Vučiću šiptaru", "Sloboda za Damnjana i Dejana", bilo je ispisano crvenom i plavom bojom, a pored grafita "Kosovo je Srbija" bio je nacrtan znak "Z".
 
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
 
Natpisi su istog dana prekrečeni i bio je ostao samo grafit "Kosovo je Srbija".
 
Nedavno je na celom zidu oslikan mural posvećen naučnicima Milutinu Stefanoviću, Pauli Putanov i Pavlu Saviću, koji je sada neko oskrnavio.
 
 
Ovi grafiti "Kad se vojska na Kosovo vrati" nedavno su ispisani na više mesta u Beogradu.
  • Rade

    20.08.2023 10:01
    Sve ove bitange preseliti na kosovo pa neka tamo šaraku, pljuju, smrde i šta već im volja!
  • Samo kazem

    27.07.2023 16:25
    Po aktivnosti botova, jasno je da iza ovih akcija stoji sns. Sta tacno sad pokusavaju prikriti ovom akcijom? I sinoc su navijaci zvezde imali istu parolu na utakmici.
  • Dobra

    27.07.2023 15:04
    Ideja
    600 hiljada članova stranke, mislim da bi ga za par dana vratili. Jel tako botovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija