Premijer Grčke se zahvalio Srbiji na pomoći u gašenju požara

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis izrazio je danas zahvalnost Srbiji na pomoći tokom požara.
"Želim da izrazim zahvalnost Srbiji i tridesetosmorici srpskih vatrogasaca koji su sa 14 vozila na terenu i pomažu nam u borbi protiv šumskih požara. Srbijo, hvala ti", poručio je Micotakis na Tviteru.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić podelio je tu objavu na Instagramu i poručio: "Uvek smo tu za naš bratski grčki narod".
Vatrogasci iz Srbije učestvuju u gašenju požara u Grčkoj.
  • Mare

    28.07.2023 07:34
    @Posmatrač iz Nemačke
    Jos jedan tastatura strucnjak. Navalna vozila se ne koriste za dopremanje i transport vode nego za gasenje i to iskljucivo na terenima gde mogu da prodju. Drugim recima, na ostrvu Rodos i Evia, ovakvi kamioni nebi mogli ni da prodju do mesta intervencije vec se za to koriste manja vozila koja su u vecini odavde i otisla a voda do njih se doprema u cisternama. Zamisli, postoje kod nas i kod njih ljudi koji su strucni u ovom poslu i koji tacno znaju sta im je potreno za ovakve situacija. Pozari u gradskim sredinama i sumski pozari na tesko dostupnim terenima su dve razlicite stvari.
  • Posmatrač iz Nemačke

    28.07.2023 05:32
    Vatrogasni turizam
    Ipak mi je put srpskih vatrogasaca u Grčku više ličio na izlet nego na potreban angažman. Otišli su sa samo dve cisterne i više tzv. terenskih malih vozila sa toliko ljudi. Na licu mesta je po pitanju gašenja najpotrebnija, piše strana štampa, bila -voda a nju nisu do mesta gašenja prenosila terenska vozila nego -cisterne. O tome u Srbiji nije niko razmišljao. Bolje da su umesto malih "terenaca" uputili što više cisterni za gašenje požara! Naučiće, valjda, za sledeći angažman da je voda potrebnija od "vatrogasnog turizma".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija