FOTO: Na beogradskom aerodromu i prelazu Merdare zaplenjeni nakit i zlatnici vredni 42.000 evra

Carinici su 29. jula u dva odvojena slučaja, na aerodromu "Nikola Tesla" i na punktu Merdare, zaplenili zlatni nakit poznatog brenda i 11 zlatnika.
Ukupna vrednost zaplenjenog zlata je gotovo 42.000 evra. 
Slučaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, zaustavljena 32-godišnja putnica, koja je doputovala letom iz Beča.
Iako je izjavila da nema ništa da prijavi, tokom kontrole na skeneru te tvrdnje su demantovane, pa je u njenom koferu pronađen komplet skupocenog zlatnog nakita robne marke "cartier".
 
Za zlatnu ogrlicu i dve narukvice plaćene 31.100 evra, putnica je na bečkom aerodromu izvršila povraćaj PDV-a. 
 
Istog dana je na kontrolnom punktu Merdare za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Švajcarske ka Kosovu sam putovao 49-godišnji muškarac.
 
 
On je takođe tvrdio da nema ništa sem ličnog prtljaga, da bi carinici u jednoj od torbi na zadnjem sedištu njegovog automobila pronašli 11 neprijavljenih zlatnih dukata.
 
Vrednost investicionog zlata - 10 zlatnika "Franc Jozef" i jedne zlatne kovanice "Abdul Aziz" procenjena je na 10.700 evra.     

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.