Odloženo suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru: Spisi nisu vraćeni iz Beograda

U Osnovnom sudu u Vranju odloženo je suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji i napada na bivšeg načelnika Policijske uprave u Vranju, saopštila je Asocijacija nezavisnih elektronskih medija.
Odloženo suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru: Spisi nisu vraćeni iz Beograda
Foto: 021.rs (arhiva)
Razlog za današnje odlaganje ročišta je nedostatak spisa koje je sud poslao na veštačenje Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, navodi se u saopštenju.
Spisi su poslati 6. jula ove godine i još nisu vraćeni u Osnovni sud u Vranju, koji je novo ročište zakazao za 14. avgust, samo tri dana pre isteka kazne zatvora od 14 meseci, koja je Nikoliću izrečena zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.
ANEM podseća da je samo pre desetak dana nestao ceo predmet u Višem sudu u Vranju u drugom slučaju protiv Nikolića, u kojem je osuđen prvostepeno na 18 meseci zatvora za ponovljene pretnje OK radiju.
 
Zbog ovog skandala, podneta je krivična prijava protiv NN lica, a Ministarstvo pravde je pokrenulo istragu nad Višim sudom u Vranju, nakon što je ANEM zatražio nadzor nad tim sudom. 
 
ANEM podseća da je u toku nekoliko sudskih procesa u različitim fazama, svi za nasilje i pretnje za koje je optužen Nikolić: prema zaposlenima u OK radiju pred Višim sudom (slučaj nestalog predmeta) novo ročište je zakazano za 8. avgust, za pretnje načelniku PU (ne stiže spis sa veštačenja), za pretnje prema bivšoj partnerki i za pretnji prema zaposlenom u Okružnom zatvoru u Beogradu suđenje je zakazano za oktobar.
 
U isto vreme, prva kazna zatvora za pretnje novinarima OK radija od 14 meseci Nikoliću ističe 17. avgusta.
 
Sada je već izvesno, ukazuje ANEM, da će se Nikolić sa svim ovim sudskim procesima koje uspešno opstruira naći na slobodi tog dana.
  • 696

    01.08.2023 07:39
    Kantar za lažno suđenje
    Da nije u pitanju još jedan kum?
  • Predrag

    31.07.2023 22:05
    Vaga
    Čovek jači od države. Mnoge je izgleda zadužio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija