Otvoren konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije, evo ko može da se prijavi

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su drugi ciklus konkursa za prijem pripadnika u 72. Brigadu za specijalne operacije i Odred Vojne policije specijalne namene "Kobre".
Otvoren konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije, evo ko može da se prijavi
Foto: 021.rs
Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra mogu da podnesu mladići i devojke koji imaju do 30 godina, saopštilo je Ministarstvo.

Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na medicinska testiranja i psihološke procene i na provere fizičkih sposobnosti, piše u saopštenju.

Kandidati koji uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka sa više eliminacionih faza, a najuspešniji će moći da stupe u profesionalnu vojnu službu, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci.
 
Uz to, imaju i  mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.
 
Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u Garnizonu Pančevo, a pripadnika "Kobri" u Beogradu.
 
Na konkurse se mogu prijaviti i oni koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.
Konkurs je raspisan na osnovu odluke predsednika Republike Aleksandra Vučića.
  • Десетар

    01.08.2023 19:36
    Ја сам 1983. био у ЈНА у специјално елитним десантним јединицама десетар јел могу 2023. способан сам за бегање када ме официр усмери и камуфлирање да неможе ни он да ме нађе
  • Cocco

    01.08.2023 18:46
    Gde je Talijan?
  • Brundo

    01.08.2023 18:46
    Bolje recite, da od zadnji put prijavljenih 3.ooo jedva je prošlo njih 10%, tj 300 prijemnu komisiju.
    Drugo, nama ne trebaju strani špijuni, kad sve objavimo sami, tj. gde će biti stacionirani! Ima li iko imalo pameti? Mozak je druga stvar. Mozak reguliše mnoge refleksne funkcije ljudskog organizma, npr. disanje, rad srca, itd, koje nemaju veze sa pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija