Preporuke zbog afričke kuge svinja: Lovci da obave odstrel, pojačana kontrola i dezinfekcija...

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu preporučio je resornom ministarstvu da uz podršku lovačkih saveza Srbije i Vojvodine pod kontrolu stavi divlje svinje i mangulice i druge vrste.
Preporuke zbog afričke kuge svinja: Lovci da obave odstrel, pojačana kontrola i dezinfekcija...
Foto: Pixabay
Kako je preporučio odbor, to bi trebalo učiniti odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate, a da vlasnici autohtonih vrsta kontrolu nad životinjama uspostave na svojim imanjima.
Odbor je, kako se navodi u saopštenju, razmatrao situaciju u vezi sa afričkom kugom svinja, a da bi se izbegle još veće ekonomske štete, preporučio je pojačanu kontrolu zaraženih područja koja uključuje sabraćajnice, kontrolu i dezinfekciju prevoznih sredstava i ljudi koji su u prevoznim sredstvima ili se kreću po zaraženim i kontaktnim područjima.
Preporuka je i da vlasnici životinja sa pojačanom pažnjom prate zdravstveno stanje svojih životinja i da svaku promenu zdravstvenog stanja prijave veterinaru.
 
Odbor smatra i da treba razmisliti o ideji Privredne komore u vezi sa ovom i drugom štetom o kompenzacionom fondu, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.