Sud odbio žalbu, Milovan Brkić ostaje u pritvoru

Magazin "Tabloid" je saopštio da je Apelacioni sud u Beogradu odbio žalbu na rešenje o produžetku pritvora novinara Milovana Brkića i da će on ostati u zatvoru do pravosnažnosti presude.
Navodi se da je zdravstveno stanje vlasnika i glavng urednika "Tabloida" veoma loše. 
"Brkića je jutros posetio advokat Stevan Damnjanović koji ga je zatekao bledog, malaksalog, otečenih ruku i slabo pokretnog. Mi, iz magazina 'Tabloid' sigurni smo da Milovan Brkić neće živ dočekati odluku o žalbi na presudu. Njegovo zdravstveno stanje je očajno, on nema adekvatnu lekarsku negu u zatvorskoj bolnici", saopšteno je. 
Redakcija "Tabloida" je navela da je podnela disciplinsku prijavu protiv ministarke pravde Maje Popović, sudije Dušana Agatonovića, predsednik Apelacionog suda Duška Milenkovića, sudije Višeg suda Nikole Mikića i javne tužiteljke Ljiljane Komnenović, za koje smatra da su "najodgovorniji za ugrožavanje života Brkića". 
 
Novinar Milovan Brkić je prvostepeno osuđen na 14 meseci zatvora zbog navodnog pozivanja na rušenje ustavnog uređenja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.
  • Bns

    03.08.2023 20:45
    Tamnovanje
    Možemo o Tabloidu misliti šta god hoćemo,ali ljudi, ovde novinar tamnuje. Sramota!
  • bata_sky

    03.08.2023 20:39
    Ako je Brkic drzavni neprijatelj, sta su onda ovi lopovi na vlasti?
  • Bodidarma

    03.08.2023 20:07
    Samo cu ovo ostaviti ovde
    U Beogradu tinejdzer sa roditeljima napao policiju, bezao, udario policajca glavom, pusteni da se brane sa slobode...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".