Vučić o pismu evropskih parlamentaraca: To je pismo protiv Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je video pismo 56 evroparlamentaraca.
Vučić o pismu evropskih parlamentaraca: To je pismo protiv Srbije
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)

On je dodao da je "ponosan što ga okrivljuju za to što ne priznaje nezavisnost Kosova i brani interese srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori".

Vučić je rekao u pismu on  napadnut "ad personam" i u kojem ga krive "što pomaže narodu u Republici Srpskoj".
"Na Kosovu pravim probleme jer ne priznajem nezavisnost. Mediji kažu da je pismo protiv Vučića, ali ono je samo formalno naslovljeno na mene, a u suštini je protiv Srbije. Kriv sam što ne priznajem nezavisnost Kosova i time izazivam nestabilnost i pravim probleme", poručio je Vučić.
 
Upitan o nekim najavama da bi Ukrajina mogla da prizna Kosovo, Vučić je naveo da je Ukrajina Srbiji prijateljska zemlja i da nikada nismo imali nikakve sukobe i probleme sa tom zemljom.
 
"Nadam se i da nećemo imati, nadam se da je predsednik Volodimir Zelenski mnogo mudriji i pametniji od šefa odbora za spoljne poslove ukrajinskog parlamenta Moreška", rekao je Vučić.
Dodao je i šta bi bilo ukoliko bi ova država priznala suverenitet Kosova.
 
"Zamislite da Ukrajina prizna Kosovo, u jednom danu gubi sve, ceo politički kredibilitet, uopšte ne pričam o odnosima sa Srbijom. Kako posle toga može da kaže da se drži Povelje UN-a", upitao je Vučić.
  • @Prevod

    09.08.2023 12:40
    I treba da trpi, taj isti narod je izabrao njih trojicu i ne skida ih s polozaja
  • Funcut

    09.08.2023 10:32
    Da sam Zelenski priznao bih Kosovo iz zahvalnosti srpskom narodu za ovoliku podršku Putinu u njegovom miroljubivom ratu.
  • Ralle

    09.08.2023 09:02
    Boze pa zasto nas ceo svet mrzi?.zbog idiotske politike,eto zato..kradete nam radost....kradete nam snove..ne date da zivimo mirno,samo mrznja,apatija..mrzi nas ova,onaj,ne damo se,borimo se,pobedili smo,pobedicemo...a svet se ne zuri,ceka da sami shvatima u kakav smo glib usli,,EU i clanstvo niko vise ne pominje,niko,zaglibili smo se u nedodjiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.