Parada ponosa u Beogradu 9. septembra: Planirani šetnja i koncert

Beograd Prajd 2023. godine održaće se pod sloganom "Nismo ni blizu", naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom.
Parada ponosa u Beogradu 9. septembra: Planirani šetnja i koncert
Foto: 021.rs
"Nedelja ponosa" trajaće od 4. do 10. septembra, saopštili su danas organizatori.
U saopštenju se navodi da će se "Prajd šetnja" održati 9. septembra, sa početkom u 16 časova.
"Početak kampanje za ovogodišnji Prajd obeležen je crtanjem grafita na Prajd info centru kojim su aktivistkinje i aktivisti Beograd Prajda želeli da skrenu pažnju na verbalne i fizičke napade kojima su izloženi. Imajući u vidu da je Prajd info centar 18 puta vandalizovan, a da niko od počinilaca za to nije kažnjen, Beograd Prajd je ovog puta odlučio da preduhitri huligane", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da slogan "Nismo ni blizu" oslikava "borbu LGBTI+ pokreta za ravnopravnost, dostojanstvo i ljubav".
 
"Ovogodišnja Nedelja ponosa, koja će se održati od 4. do 10. septembra, obuhvatiće niz kulturnih, umetničkih i edukativnih događaja, poput pozorišnog festivala, izložbi, panel diskusija, debata, žurki i razgovora sa zajednicom", navodi se u saopštenju.
 
Prajd šetnja, zakazana za subotu, 9. septembar u 16 časova, počeće i završiće se u parku Manjež u Beogradu, gde je planiran ovogodišnji koncertni program posle same šetnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija