Novi protest "Srbija protiv nasilja" u subotu u Beogradu, glavna tema - nasilje u Bačkoj Palanci

Novi protest "Srbija protiv nasilja" održaće se u subotu, 12. avgusta u Beogradu.
Novi protest "Srbija protiv nasilja" u subotu u Beogradu, glavna tema - nasilje u Bačkoj Palanci
Foto: 021.rs
Okupljanje je u 19 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, saopštio je predsednik DS Zoran Lutovac.
Protestna šetnja kretaće se od Trga Nikole Pašića, prema Terazijama gde će kod Igumanove palate skrenuti levo ka zgradi Predsedništva u Ulici kralja Milana, a zatim će "kod Londona" skrenuti desno i Ulicom kneza Miloša ići do zgrade Vlade Srbije, najavio je Lutovac.
"Ključna tema biće nasilje, verbalno i institucionalno, koje se dešava u Bačkoj Palanci", rekao je predsednik DS-a.
 
Na protestu će, kako je najavio, govoriti Željko Pejčić, radnik komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci koji je dobio otkaz samo zbog toga što je bio prisutan na jednom od protesta u tom gradu, a druga govornica biće Dušica Sremčević iz Kraljeva koja je, podsetio je Lutovac, žrtva porodičnog nasilja koja je morala preko društvenih mreža da moli za pomoć da ne bi bila još jedna žrtva femicida u Srbiji.
 
Lutovac je ukazao da će protest u subotu biti 15. po redu, i da se "vatra održava" i ljudi se još okupljaju kako bi rekli "stop nasilju".
 
"Međutim, nasilje se nastavlja, i ovo u Bačkoj Palanci što se dogodilo je još jedan drastičan primer", kazao je.
 
Dešavanja u Bačkoj Palanci, prema rečima Lutovca, tiču se svih građana Srbije, jer je reč o modelu po kom se radi u celoj zemlji.
 
"Imate bahatog lokalnog moćnika koji se ne obazire na svoje dužnosti i obaveze, a posle vremenske nepogode ne čini ništa kako bi sanirao posledice, i time je odgovoran za ono što se desilo", poručio je lider demkrata, ocenjujući da su deda i unuk u Bačkoj Palanci stradali zbog nemara vlasti.
  • Toliko o tome

    09.08.2023 17:26
    BP
    Ovde u Bačkoj Palanci opšti haos. Gradić sa toliko potencijala, a ruglo od grada. Centar užas, dve plaže Dunav i jezero Tikvara nesređeno godinama, a toliko prirodne lepote, samo malo da se dotera. Međutim pare se ovde mažnjavaju samo tako. Nekad se ulagalo u sport, kajak i rukomet među najuspešnijima i to su upropastili. Generacije mladih sportista propale.
    Pozorište prave već 20 godina, a pare pokradene davnih dana. Sramota i bruka šta se ovde radi. A o institucijama da ne govorim. Opština i katastar ona fora ''još samo ovaj papir'', dok se ne potplate ništa. Policija vija pošten svet, a narkomani i dileri godinama vršljaju okolo, i to znaju svi, a kamoli policija, ali njih ne diraju. Zaštićeni kao beli medvedi. Dođeš na biro kažu ti ''samo da znaš od nas ti nema neke koristi''. A dom zdravlja ako nije najgori u celoj državi, onda ne znam stvarno. To je roman da se napiše kakvo je to ponašanje i način rada.
    Sve u svemu žalosno da tako lep gradić, sa puno potencijala, propada iz godine u godinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija