Osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca produžen pritvor

Dvadesetjednogodišnjem U. B, osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca, produžen je pritvor za još tri meseca.
Osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca produžen pritvor
Foto: Pixabay

U. B. se sumnjiči da je ubio devet, a ranio 13 mlađih osoba.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepeno rešenje. 

"Apelacioni sud nalazi i da imajući u vidu radnje za koje je okrivljeni osnovano sumnjiv, koje su preduzete u relativno kratkom vremenskom periocu i u kontinuitetu, a kojima je ispoljio naročitu upornost, istrajnost, bezobzirnost, brutalnost i odsustvo empatije prema oštećenima, ostavljajući bez ikakve pomoći i napuštajući lice mesta događaja, uz ispoljavanje visokog stepena kriminalne volje, sve navedene okolnosti predstavljaju osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.
 
Kako se ističe, sud je pošao od toga da su o događaju informisali svi štampani i elektronski mediji u Srbiji i da je o navedenom obaveštena čitava javnost Srbije, kao i činjenice da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je navedene radnje preduzeo dan nakon pucnjava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu koja se dogodila 3. maja.

U konkretnom slučaju Apelacioni sud nalazi da i dalje postoji uznemirenje javnosti koje je takvog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, s obzirom na to da se kritični događaj odigrao pre nešto više od dva meseca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija