Istraživanje: Gotovo polovina mladih planira da ode iz Srbije

Više od 49 odsto mladih planira da ode iz Srbije, a 11,8 odsto to ne želi da uradi, utvrđeno je istraživanjem.
Istraživanje: Gotovo polovina mladih planira da ode iz Srbije
Foto: Pixabay

To piše u danas predstavljenom godišnjem "Alternativnom izveštaju o položaju i potrebama mladih u Srbiji", sačinjenom na osnovu istraživanja sprovedenog od 19. do 25. aprila, na uzorku od 1.209 ispitnika od 15 do 30 godina.

Glavni razlozi želje za iseljavanje iz Srbije su to što je drugde viši životni standard i dostojanstveniji je život, rečeno je na predstavaljanju tog izveštaja Krovne organizacije mladih Srbije.

Predstavnica te organizacije Miljana Pejić je kazala da su za iseljavanje iz Srbije po istraživanju najpoželjnije SAD i Kanada, a Zapadna Evropa nešto manje od njih.
 
Rekla je da želju da ostanu u Srbiji anketirani obrazlažu time što su im tu roditelji i prijatelji, i jer smatraju da se u Srbiji živi pristojno.
  • Brajan

    15.08.2023 19:59
    Dada
    Samo njih čekaju , drž te me da ne odem hahaha.
    Knige braćo a ne zvona i praporci ...
  • Добро памтим све...

    13.08.2023 08:37
    Где год загребеш...
    ...на све стране подстицају разарања друштва, али зато економске мигранте са нпр. Непала, покрајинска влада сугерише сви привредницима.

    Села су девастирана, рудници за пар година могу да крену широм србије, ни пса неће бити да залаје.

    У градовима бесомучна градња и концентрација становништва за потребе мегамаркета, који опет монополом убијају српску производњу, а 300% маржама пљачкају грађане до сржи.

    Будите се људи, ил' оде све у три лепе.
  • misko

    12.08.2023 13:36
    samo jedan zivot imam
    10-20% gradjana Srbije zivi pristojno, ostali rmpace za male pare, bivaju ponizeni i obespravljeni. Ovde nista ne funkcionise od obrazovanja do sudstva, sve su uspeli da uniste. Nasi mladi odlaze a dolaze-dovode indijsce, pakistance, turke, kineze. Za 100 g. Srbija ce i dalje postojati ali u njoj nece biti Srba vec neki drugi narodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija