Predsednik Srbije: Mi smo tradicionalno društvo, neću potpisati za istopolne brakove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće potpisati nijedan zakon koji će omogućiti istopolne brakove, iako se premijerka Ana Brnabić zalaže za to.
Predsednik Srbije: Mi smo tradicionalno društvo, neću potpisati za istopolne brakove
Foto: Pixabay
Kako je rekao, neće potpisati nijedan zakon kako bi postojao treći rod koji nije muškarac ili žena.
"Ili nešto što se zove gender fluid - jedna dan se osećaš kao žena, drugi kao muškarac. Sva ta ludila koja postoje u tim vok pokretima... Neka postoji kod vas, u Srbiji neće", rekao je Vučić na Pinku.
Naveo je da je on krivac što u Srbiji nisu priznati istopolni brakovi.
 
"Iako postoje inicijative, iako se Ana Brnabić bori za to, ja sam je zamolio da dok sam predsednik ne potpisujem istopolne brakove. Ja sam taj koji je kriv i kad ovi iz EU nas napadaju zbog toga. Super, napadajte mene, ne okrivljujte Anu Brnabić - ona se zalaže za to. Ja sam taj koji nije dao. Ja smatram da smo mi tradicionalno društvo. Ne smeta mi niko ko pripada LGBT populaciji, moj predlog je bila Ana Brnabić i mislim da je dobra predsednica Vlade, izuzetno borbena. Ali sve ovo što sam govorio - dok sam predsednik ne može. Ili ako mi objasne pa mi se nešto promeni u glavi, ali suviše sam mator za takve promene", naveo je.
  • Ana

    18.09.2023 19:50
    Gde mi zivimo
    U petom veku.
  • Jana

    14.08.2023 14:15
    Pa kako si to objasnio premijeru, šefe?
  • Meh

    14.08.2023 13:58
    Lol
    Jel rekao nesto onda oko poreza koji placaju? Zasto bi imali iste dazbine kao svi gradjani a ne ista prava? Pretpostavljam da ne jer novac im je dobro dosao. Ljudi koji plavaju poreze redovnije od ostalih su gradjani drugog reda u svojoj drzavi. E to je bolest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija