Vojni sindikat traži povlačenje rešenja za plate u Vojsci; Ministarstvo: Bezrazložni napadi

Ministarstvo odbrane negira navode Vojnog sindikata Srbije u vezi sa normativnim rešenjima za plate u sistemu odbrane, a naziva ih "bezrazložnim i zlonamernim".
Vojni sindikat traži povlačenje rešenja za plate u Vojsci; Ministarstvo: Bezrazložni napadi
Foto: 021.rs

VSS je ranije pozvao ministra odbrane Miloša Vučevića da povuče "štetan i nezakonit pravilnik o platama u vojsci".

Od ministra je zatražio da formira radnu grupu, u koju će ući i predstavnici reprezentativnog sindikata radi, kako je naveo, "očuvanja u stroju ovo malo profesionalnih pripadnika vojske".

Ministarstvo odbrane je navelo da VSS "iznova zlonamernim saopštenjima nastoji da stvori nezadovoljstvo među pripadnicima Vojske Srbije".
 
Dodalo je u saopštenju i da VSS "bezrazložno napada" nova normativna rešenja o platama.
 
Ministarstvo je ukazalo da "izmena Pravilnika o platama predstavlja realizaciju najavljenog povećanja plate pripadnicima specijalnih jedinica" koje je, kako je dodalo," javnosti bilo poznato mesecima unazad".
 
Ocenilo je da je saopštenje VSS "samo još jedan u nizu političkih istupa", te dodalo i da je "u suprotnosti sa ciljem zaštite prava radnika za koje se u javnosti navodno uporno zalaže".
 
"Donošenje Pravilnika o platama sprovedeno je uz potpuno poštovanje pravila i propisa te je krajnje neistinita i zlonamerna konstatacija da je sve vršeno nezakonito", piše u saopštenju.

VSS je prethodno saopštio i da su "lošim pravilnikom", pogaženi svi principi "logične ekonomije, razuma i decenije uređenog sistema" kakva je, kako su dodali, bila i domaća vojska.

  • Čika Dragojlo

    02.02.2024 10:01
    Spec
    Vojnicima i starešinama na terenu da, ali bumbarima u kancelarijama ne!
    Ko je bre i čiji taj Italian?
  • Milomir

    03.11.2023 23:42
    Razdor
    Napravili su razdor. A ovaj pametnjaković što poziva na otvoren konkurs daj bože da ima osnovnu školu. Nisu specijalne jedinice nastale pre 2 dana, uvek su imali veće plate i to je ok, ali ova sprdnja sa ponizavanjrm oficira je kstastrofa. Čemu onda vojna akademija? Ponizili su sve one časne vojnike koji rade preko 20 god. i prestareli su za spec.jedinice. I sad dodje neki balavac i kaze da je otvoren konkurs.
  • 72

    17.09.2023 20:11
    Ko želi platu od 2000€.konkurs za specijalce je otvoren,samo se prijavite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija