VIDEO Uhapšeni članovi kriminalne grupe, potraga za još jednim: Krali luksuzna vozila u inostranstvu

Sedam osoba uhapšeno je u akciji policije i tužilaštva zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela, između ostalog pranje novca i prevaru.
Hapšenja su bila na teritoriji Kraljeva i Loznice. Za još jednom osobom se traga, poručuje MUP.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (55) i Ž. Č. (46), kao i A. K. (32), Lj. G. (41), D. Č. (20), D. S. (43) i M. S. (48).

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije. 
 
 
Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.
 
Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova. Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  • w/e

    18.08.2023 11:01
    smesno
    Pripadnici UKP kartela reketirali sitne kriminalce koji su krali rent-a-car kola u EU i dovozili ih u Srbiju. Zanimljivo da pored tolike grupe i skupih kola, UKP ima nekih stotinak eur i apoene od 20 rsd da prikaze. Ocekivao bih da vidim desetine hiljada eura, ali izgleda da nije neka zarada u prodaji kradenih kola.

    Zanimljivo je da te ukradene aute najverovatnije i voze pripadnici MUP-a koji za 3 puta manje para kupe G klasu da mogu da se seljace po selu, posto sa ukradenim autom ne mogu izaci iz drzave, ali to svakako ni ne planiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.