Dačić: Sledeća nedelja biće izuzetno teška, dodatni pritisci da uvedemo sankcije Rusiji

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić rekao je da će sledeća nedelja biti izuzetno teška za Srbiju jer će uslediti dodatni pritisci na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji.
On je gostujući na televiziji Pink kazao da nije samo usklađenost sa spoljnom politikom EU problem u odnosima Srbije sa ovom organizacijom, "već da postoji još nešto".
"Albanija se hvali da je sto odsto usklađena sa EU i čudi se zašto ne otvaraju pregovore. Neke zemlje u okruženju samo primaju zahteve i odmah ih sprovode u delo. To pokazuje da nije samo usklađenost sa spoljnom politikom EU naš problem u odnosima sa njima", rekao je Dačić.
O dodatnim pritiscima na zemlju govorili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak na RTS-u i juče ministar odbrane Miloš Vučević.
 
Mediji navode da će Vučić sutra, 21. avgusta i u utorak, 22. avgusta boraviti u Atini na neformalnom sastanku lidera zemalja regiona, kome će prisustvovati i visoki predstavnici Evropske unije.
  • G pen

    21.08.2023 13:01
    EU, pardon Evropska za jednica (jos nije postojala EU) vas je htela BEZ USLOVA kao Jugoslavija i to uniju republika ali vi niste hteli. Slusali ste ruse a drazi su vam bili ratovi.
  • Eon

    21.08.2023 07:32
    Nije enigma
    Ne brinite, vođa će sigurno uraditi ono što je najbolje, za njega.
  • /

    20.08.2023 19:23
    /
    da nije ubijen djindjic sada bi bili u sengenu za one koji sire price o tome da li nas hoce ili nece u eu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.