Sedmoro uhapšenih u velikoj akciji: Kroz nekretnine u Inđiji i Beogradu "oprali" 350 miliona dinara

Sedam osoba osumnjičenih za prevare i pranje novca uhapšeno je u Beogradu.
Sedmoro uhapšenih u velikoj akciji: Kroz nekretnine u Inđiji i Beogradu "oprali" 350 miliona dinara
Foto: 021.rs
Uhapšeni se sumnjiče da su posredstvom nekoliko privrednih društava vršili krivična dela poreske prevare u vezi sa neosnovanim povraćajem poreza na dodatu vrednost i pranje novca.
Time naneta šteta budžetu Republike u iznosu od više od 350 miliona dinara.
Novac su ulagali u izgradnju i opremanje stambenih objekata i vikendica na teritoriji Beograda i Inđije.
 
Više javno tužilaštvo je saopštilo da su uhapšeni A.O, M.O, MT, J.B, A.R, J.S. i D.N, zbog sumnje da su izvršili krivična dela "poreska prevara", "pranje novca" i "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" u periodu od januara 2020. do januara 2023.  
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
  • Sin

    22.08.2023 19:51
    Sabac
    Dodjite u Sabac, da vidite sta je pranje para i lopovluk!
  • Ja bre

    22.08.2023 10:00
    Cccc
    A sta ce biti onda sa vrhuskom SNS vlasti u gradu sunce ti. Pa ovi peraci para su za ove nase naprednjake a la Galens, teski amateri. Buranija obicna.
  • prevareni

    21.08.2023 21:45
    indjija
    Bon comerc je nas prevario u indjiji svi imaju prava investitor opstina parking servis samo mi vlasnici imamo papire i nista vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija