Vučić se izvinio Nemačkoj zbog Gašićevih tvrdnji o ubici Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se Nemačkoj zbog tvrdnji ministra policije Bratislava Gašića da je ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom te države.
"Mi smo razgovarali sa pripadnicima nemačke službe prethodnih 20 dana o tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića. Dobili smo uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da izvinjenje prihvate, a u nastavku naših akcija tim povodom i po tom pitanju, nadam se da ćemo doći i do konkretnih rezultata", rekao je Vučić, prenosi N1.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Skupštini Srbije u junu da je slučaj ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića rešen.
"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan", rekao je Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezuiltat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA.
 
"To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen", naveo je tada Gašić.
 
Potom je Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila da savezna vlada te zemlje nema saznanja o tome ko je ubio Olivera Ivanovića i odbacila je tvrdnje da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti.  
  • BGD 011

    23.08.2023 17:38
    Dva Minhauzena...
    Dakle Vucicu javno priznajes da Gasic laze! Pa zasto ga covece onda ne smenis, osim ako si i ti lazov?! A cini se da jesi!
  • Dzo

    23.08.2023 15:29
    Keramičar ne zna sam da se izvini???Ostavka?Ko mu je dao informaciju?Jbt al se oni dobro zezaju…
  • BGD 011

    23.08.2023 15:11
    Ne dam Gasica...
    Vucicu, za ovakvo "treskanje i lupetanje", posebno u skupstini, i to na racun druge drzave, i jos od ministra, ostavka ili smena doticnog ministra (Gasica) bezuslovno mora da sledi. Dokle Vucicu da nam sirovine od ljudi vode ministarstva i sramote drzavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija