Ministarstvo prosvete: Školska godina u Srbiji od 1. septembra, bezbednost đaka na prvom mestu

Na sastanku ministarke prosvete Srbije Slavice Đukić Dejanović i predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete istaknuto je da će školska godina početi redovno 1. septembra.
Ministarstvo prosvete: Školska godina u Srbiji od 1. septembra, bezbednost đaka na prvom mestu
Foto: Pixabay
Naveli su i da će bezbednost učenika biti stavljena u prvi plan.
U saopštenju Ministarstva prosvete stoji da je Đukić Dejanović rekla da će se saradnja sa sindikatima nastaviti u kontinuitetu i da je uverena da će biti dodatno produbljena.
Dodala je da se zalaže za bolji materijalni položaj zaposlenih u prosveti, i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se prosek plata prosvetnih radnika dovede do nivoa republičkog proseka u javnom sektoru, što je jedan od osnovnih i prioritetnih zahteva sindikata.
 
Podsetila je da će plate u prosveti biti uvećane od septembra za 5,5 odsto, a u januaru za 10 odsto.
 
U saopštenju se navodi da je dogovoreno da će se sva otvorena pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva prosvete, rešavati u kontinuiranoj i intenzivnoj saradnji sa sindikatima na češćim sastancima.
  • Duda

    27.08.2023 17:43
    Uvek isto
    Prosvetari traze vece plate da bi roditelji ucili decu.Vaspitanje se nosi iz kuce,ostale stvari se uce u skoli uce ih ljudi koji su placeni za to,roditelj je tu da preslisa,pogleda,pokusa da objasni nejasno,a ne da posle svog posla zaradjuje prosvetaru platu.
  • Vanja

    27.08.2023 15:02
    Dali je u redu
    Da se neprima putni troskovi,regres,pa i topli obrok
  • Velja

    25.08.2023 11:30
    Nista novo
    A bezbednost prosvetara? A gde je strajk koji su sindikati odlozili od juna za 1.septembar?Hoce li ministarka da obezbedi novac da plate prosvetara budu ne na proseku vec preko proseka kao drugima u budzetu ili da da ostavku. Nagledali smo se mi ovoga godinama unazad dok su se svi ministri iz budzeta izborili za svoje radnike da im plata bude iznad proseka ministri prosvete su spavali i ponavljali para nema. Ovo je prica za malu decu. Prosvetari treba da uzmu stvar u svoje ruke da otkace ove prevarant sindikate koje placa drzava i rade za ju. Da organizuju jedan sindikat koji ce da se finansira od clanarine i da radi u interesu prosvetara. Jedino ministarstvo i sindikat koji rade protiv interesa radnika je u prosveti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija