Nastavnica kojoj je đak izmakao stolicu dobila znatno manji fond časova i manju platu

Nastavnica u Tehničkoj školi u Trsteniku koja je pretrpela nasilje dobila je znatno manji fond časova, što joj je umanjio platu.
Nastavnica kojoj je đak izmakao stolicu dobila znatno manji fond časova i manju platu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Dobila sam samo pet odsto časova, a imala sam 45 odsto. Zahvaljujući poslu u još jednoj osnovnoj školi imala sam punu platu. Sada sam izgubila preko 30.000 dinara. Za mene koja sam samohrana majka to je previše", kaže Marija Stevanović za "Blic".
Nastavnica engleskog jezika kojoj je đak izvukao stolicu, što je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, pojavila se na listi nastavnika koji su bodovani za tehnološki višak.
"Škola je propustila da me informiše da imam pravo na drugostepenu lekarsku komisiju koja procenjuje radnu sposobnost zaposlenog. Jedino ona može da me pošalje. To je bilo bitno kod bodovanja za tehnološki višak", priča ova nastavnica.
 
Prema njenim rečima, Školski odbor se složio da nije bitna procena.
 
"Na kraju ću morati da tužim školu. Nemam novca za privatnu tužbu, jer živim od plate za koju i ne znam kolika će mi biti. Ako nađem advokata, to ću učiniti", navodi Marija Stevanović.
 
Ona je krajem februara ove godine ponovo počela da predaje u školi. Neposredno pred povratak na časove, a to se dogodilo posle više od tri meseca provedenih na bolovanju, rekla da će se obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi se za nju napravio plan podrške, isto kao što se čini za učenike koji su žrtva nekog nasilja.
 
Stevanović kaže da Srednja tehnička škola ove godine nije upisala dovoljno učenika. 
 
"Najmlađa sam po stažu. Sindikat je obećao da mi nađe mesto u drugoj školi", rekla je za "Blic".
Prema njenim rečima, učenik koji je snimio događaj priznao je krivicu i dobio pojačan nadzor.
 
"Druga dvojica je trebalo da se pojave u Kruševcu pred Sudom za maloletnike, ali izbegavaju. Iz policije kažu da ne mogu da nađu jednog od njih koji mi je izmakao stolicu i koji više i nije maloletan", kaže Stevanović.
  • Platon

    27.08.2023 06:32
    Nikada nisam procitao ovoliko lupetanja u komentarima.
  • Ns time

    26.08.2023 22:54
    Zao mi je 021
    Nekada ugledan radio 021 doziveo je sudbinu nekadasnjih opozicionih medija.Navalu boteraja.Pogledajte komentare.Oni rade punom parom.Sve se pushi.
    Ali ne znaju kakav efekat proizvode .
    To saznanje je dragoceno.
  • SNS

    26.08.2023 18:20
    BOTić
    Mališa kad završi Školu , a hoće . Tako mi AV-a . Za ministra Propasti. Takav potencijal ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija