Vatrogasci iz Srbije ponovo idu u Grčku

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je u Grčku 30 vatrogasaca kao pomoć u gašenju požara u toj zemlji.
U regiju Evros je krenulo 30 vatrogasaca iz Novog Sada, Beograda, Smedereva, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru.
Pomoć je upućena, kako je navedeno, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Кirijakosa Micotakisa.
"Ovo je drugi put ove sezone da šaljemo pomoć našim grčkim kolegama u, rekao bih, najizazovnijoj požarnoj sezoni za Grčku. Naše kolege će biti upućene u regiju Evros oko mesta Aleksandropolis", rekao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.
 
On je istakao da se, prema podacima koje imaju iz Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije, radi o požaru koji je možda najveći u poslednjih dvadeset godina u Grčkoj.
 
"Trenutno je oko 67.800 hektara opožarene površine. Svakako da će, nažalost, ta brojka još da raste, ali mi smo tu da pomognemo i šaljemo upravo ono što su naše grčke kolege tražile od nas – dobro obučene, spremne ljude sa zaštitnom opremom i individualnom opremom za gašenje", rekao je Čaušić.
  • Обсервер

    26.08.2023 16:16
    СРЕЋНО !
    Људи, СРЕЋНО, као и рударима, не зна се, који је опаснији посао. Уз вас смо, вратите нам се здрави и задовољни.! Помогните нашим Грчким пријатељима

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija