Smenjeni policajci koji su otkrili Jovanjicu

Slobodan Milenković više nije načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga i Dušan Mitić više nije na čelu operative, saopšteno je iz advokatske kancelarije Tomanović.
Smenjeni policajci koji su otkrili Jovanjicu
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
"Formalnom odlukom Kabineta MUP-a raspoređeni su na druga radna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Odluka političkog vrha policije je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat 'Jovanjica' vode do centara moći u našoj državi. Ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje", navodi se u saopštenju kancelarije koje prenosi N1.
Kako se navodi, smena inspektora je i "poruka da ko ne prihvati laži centara moći, gubi profesionalnu i ličnu sigurnost, a dobija javne optužbe, uvrede, diskreditacije, skupštinske i tabloidne hajke".
"To su matrica i obrazac postupanja koji ugrožavaju ceo društveni i pravni sistem. Centri moći smenom pokušavaju da, u vezi sa kriminalnim delovanjem, lažiraju sadašnjost i demontiraju prošlost, ali Milenković i Mitić, zajedno sa velikim brojem poštenih policajaca i lica od integriteta, smeni neće dati budućnost, jer su položili zakletvu da će služiti građanima Srbije i zato će se izboriti sa zloupotrebama struktura koje su okupirale deo naših institucija", dodaje se u saopštenju.
 
Advokatska kancelarija Tomanović navodi i da će "preduzeti sva pravna sredstva pred domaćim ali i međunarodnim institucijama".
  • Joca

    31.08.2023 08:47
    pred izbore
    Smenjeni su ALI će biti pušteni dve nedelje pred izbore kao dobra volja tih što su ih smenili i pokušaj skupljanja političkih poena od naivnog i nepismenog naroda.
    p. s. izvinjavam se što kažem istinu
  • Zebra

    31.08.2023 07:31
    Ako ikad dođe vlast koja će pohapsiti ove prethodne, treba im piramidu napraviti. SNS je najgore posle Turaka što nam se dogodilo!
  • Obrad

    29.08.2023 19:26
    Razlog?
    Pa evo jednog, dotični nisu postupali po službenoj dužnosti, godinama su žmurili i onda na jedan poziv druge struje u stranci otkrili sve. Prosto tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija