Novi tim Vojske Srbije preuzeo dužnost u misiji EU u Somaliji

Pripadnici Vojske Srbije koji su od februara bili angažovani u sastavu medicinskog tima u vojnoj operaciji EU za obuku bezbednosnih snaga Somalije vratili su se u Srbiju nakon završetka učešća.
Novi tim Vojske Srbije preuzeo dužnost u misiji EU u Somaliji
Foto: 021.rs
Predali su dužnost novom kontingentu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo je navelo da je srpski tim u prethodnih šest meseci uspešno realizovao sve zadatke na preventivnoj medicinskoj zaštiti i lečenju povređenih i obolelih pripadnika snaga u misiji i tako "na najbolji način prezentovao profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije".
Njih su, kako se dodaje u saopštenju, u Somaliji zamenile kolege lekari i medicinski tehničari koji su u zonu operacije upućeni sredinom ovog meseca i koji su, nakon primopredaje dužnosti, započeli svoje šestomesečno angažovanje.
 
U sastavu kontingenta Vojske Srbije u toj vojnoj operaciji su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe u misiji i petočlani medicinski tim zadužen za sanitetsku podršku obuke i primarnu medicinsku zaštitu međunarodnih snaga stacioniranih na aerodromu u Mogadišu.
 
Vojska Srbije je učešće u vojnoj operaciji EU za obuku bezbednosnih snaga Somalije započela 2012. godine, a do sada je u toj afričkoj zemlji bilo angažovano više od 100 lekara i medicinskih tehničara na dužnostima u komandi misije i sanitetskom timu, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.