Još jednog Rusa proteruju iz Srbije, boravak ukinut i njegovoj ženi

Jevgeniju Iržanskom, organizatoru i promoteru koncerata ruskih muzičara u Beogradu, privremeni boravak u Srbiji ukinut je 28. avgusta.
Kako javlja N1, to je saopštio antiratni aktivista i osnivač Ruskog demokratskog društva Peter Nikitin.
"Jevgeniju je naređeno da napusti Srbiju u roku od sedam dana i izrečena mu je zabrana ulaska u Srbiju na godinu dana. Isto tako je ukinut boravak Jevgenijevoj supruzi Elizabet", naveo je Nikitin u saopštenju.
Nikitin navodi da je jedino obrazloženje odluke već poznata rečenica da se "organ nadležan za zaštitu bezbednosti Republike Srbije izjasnio da postoje bezbednosne smetnje" za boravak Jevgenija u Srbiji.
 
"Pravi razlog ostaje nepoznat, ali pretpostavljamo da se sastoji u želji dela srpske vlasti, a konkretno rukovodstva BIA, da se koncerti moderne ruske muzike u Beogradu prekinu jer većina muzičara koji dolaze otvoreno oponiraju Putinovoj diktaturi u Rusiji i ratnoj agresiji na Ukrajinu", navodi aktivista.
 
On dodaje i da je pre ukidanja boravka Jevgenij bio saslušan u BIA, gde su ga između ostalog pitali o njegovom odnosu prema ratu i Putinu i njegovim vezama sa Ruskim demokratskim društvom i lično sa Nikitinom.
 
"Rusko demokratsko društvo podržava Jevgenija Elizabet. Trenutno radimo sa advokatom na žalbama da se ova proizvoljna i nezakonita odluka ukine, isto kao u slučaju Vladimira Volohonskog i mene", naveo je Nikitin.
  • iguman

    31.08.2023 13:36
    Slava Ukrajini.
  • Pedja

    31.08.2023 10:23
    .
    To se Vulin uvlači Rusima ne bi li mu odobrili azil kada mu ovde otkažemo gostoprimstvo a taj trenutak je blizu.
  • Логичар

    31.08.2023 08:47
    Па логично...
    ...шта се гари чуди?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija