Ministarstvo odbrane: Samohrani roditelji ne učestvuju na vojnim vežbama

Ministarstvo odbrane Srbije je danas saopštilo da se osobe u rezervnom sastavu koje su samohrani roditelji ne pozivaju i ne učestvuju na vojnim vežbama.
Ministarstvo odbrane: Samohrani roditelji ne učestvuju na vojnim vežbama
Foto: 021.rs
Ministarstvo je to saopštilo povodom, kako je navelo, neistinitih napisa u pojedinim medijima o pozivanju lica iz rezervnog sastava radi saopštavanja rasporeda i vojnih vežbi.
Ministarstvo je ukazalo na to da su aktivnosti njegovih teritorijalnih organa u septembru i oktobru svake godine redovne i najavljene, u skladu sa Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, piše u saopštenju.
Dodalo je, pozivajući se na zakonske odredbe, sve slučajeve u kojim se rezervisti ne pozivaju na vežbe.
 
Objasnilo je da je, ukoliko se radi o samohranom roditelju deteta mlađeg od 15 godina, potrebno da obveznik po uručenju poziva dostavi teritorijalnom organu pisani dokaz da je samohrani roditelj i više se neće pozivati na vojne vežbe dok dete ne navrši 15 godina života, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.
  • Lošmi

    31.08.2023 09:33
    Rado srbin ide u vojnike
    Kakva smo mi nacija postali, hvalimo se našom istorijom a ovamo halabuka zbog vojnih vežbi. Pljujemo po Vulinu i njemu sličnih a ovamo bi isto kao on. Licemerje na vrhuncu! Prvo on i njemu slični pa će mo onda mi.
    Nećemo nikada jer nismo sposobni, da jesmo ne bi se ugledali na najgore već na najbolje.
  • S56

    31.08.2023 07:02
    Hoće li dobiti poziv?
    A šta je sa tatinim sinovima?
  • Iv

    31.08.2023 00:19
    ...a od 15 godina može dete i samo da skuva,opere itd-užas! Kakav um smišlja ove nebuloze više !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.