Ćulibrk: Vlasnica NIN-a obećala da se neće mešati u uređivačku politiku lista

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk naveo je da je danas razgovarao o budućnosti NIN-a sa novom vlasnicom tog lista Jelenom Drakulić Petrović.
Ćulibrk: Vlasnica NIN-a obećala da se neće mešati u uređivačku politiku lista
Foto: Medija centar Beograd
Dodao je i da mu je ona obećala da se neće mešati u uređivačku politiku.
On je naglasio da je bilo reči o tome kako da se poveća tiraž, da se jača materijalna pozicija NIN.
On je za sajt UNS-a kazao da je posle njegovog sastanka sa Jelenom Drakulić Petrović održan i redakcijski sastanak i da su novinari tog nedeljnika zadovoljni što se način rada neće menjati.
 
"Danas sam se video sa novom vlasnicom NIN-a i razgovarali smo o budućnosti ovog lista. Prva rečenica koju je izgovorila je bila da o uređivačkoj politici nećemo razgovarati i da nije posao nje kao vlasnice da se meša u uređivačku politiku. Na čelu je kolegijum sa glavnim i odgovornim urednikom i to se neće menjati, kao što se neće menjati ništa unutar redakcije. Dogovor je da zajedničkim snagama podignemo tiraž", rekao je Ćulibrk, prenosi UNS.
 
Ringijer je smanjio portfolio jer je ustupio vlasništvu NIN Jeleni Drakulić Petrović, napomenuo je Ćulibrk i dodao da je ona prenela da će svoju ličnu ušteđevinu investirati u NIN i povećati novac na računu kako bi NIN mogao da funkcioniše još bolje i redovno izmiruje svoje obaveze.
 
Ćulibrk je ukazao na to da su čitaoci mogli da vide sa današnjim brojem da se ništa nije promenilo od ponedeljka, kada je objavljena vest o promeni vlasnika, te je dodao da se ništa neće promeniti ni u narednom broju i svakom sledećem.
NIN je najstariji nedeljnik na Balkanu koji je osnovan 26. januara 1935. godine.
  • Dogodine u Botošu

    01.09.2023 08:53
    Ukoliko je pametna, vratiće NIN na stare staze, obzirom da se trenutni štampa u tiražu od 2000 komada, a košta 500 dinara.
  • S56

    01.09.2023 07:14
    Oprez se preporučuje
    Ćulibrk je optimista. Biće dobro ako je to s razlogom
  • felix

    01.09.2023 06:50
    čulibrk
    se fura da se razume u ekonomiju a onomad kad je ispitivao Vučka , ovaj mu održao predavanje nije znao a da kaže ... pogledajte you tube ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija