Vlasnik stana zbog svađe aktivirao eksploziv i stradao, teško povređen muškarac prebačen u Beograd

U eksploziji koja se sinoć oko 20.35 časova dogodila na poslednjem spratu zgrade u centru Smedereva, kako se sumnja, smrtno je stradao vlasnik stana (56), nakon što je aktivirao eksploziv, navodi MUP.
Dvadesetdvogodišnja devojka zadobila je lakše povrede, a u pitanju su višestruke posekotine, dok je njen brat od 27 godina zadobio teže povrede, prenosi RTS. On je u toku noći u smederevskoj bolnici imao hirušku interevenciju, jer je po čitavom telu imao šrapnele.
 
Nakon toga, prebačen je za Beograd, jer ima tešku povredu oba oka.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i dalje su na licu mesta.
Na poslednjem, četvrtom, spratu zgrade u Ulici slobode u centru Smedereva, sinoć je došlo je do eksplozije. Četvrti sprat i dva sprata ispod su razneseni.
 
Eksploziv je navodno aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali, a razlog za svađu je bila neplaćena kirija. Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se razneo, dok su dve osobe povređene, navodi Nova.rs.
 
Prema rečima stanara, u stanu u kojem se dogodila eksplozija živi četvoročlana porodica.
 
"Otac i unuka su bili na trgu kada se dogodila eksplozija", rekao je jedan od stanara, čiji je stan tačno ispod onog u kom se dogodila eksplozija.
 
Dodao je da su povređeni brat i sestra, a da je vlasnik poginuo.
 
"To je bila katastrofa. Jedva smo uspeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji", rekao je drugi stanar koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred zgrade.
 
Naveo je da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpeli veliku materijalnu štetu.
 
Od siline eksplozije, gotovo svi stanovi na poslednja tri sprata su oštećeni, raznet je stakleni krov na zgradi, a delovi stakla, nameštaja i stolarije su još uvek na ulicama.
 
Na terenu su bili vatrogasci, policija, forenzičari, kontradiverzione ekipe, kao i službenici osnovnog i višeg tužilaštva.
 
Uviđaj je i dalje u toku, navodi policija.
  • Vanja

    04.09.2023 08:43
    Čovek je poginuo, a u komentarima se, da izvinete, spr..ju?!!!!
  • Tja

    02.09.2023 19:16
    @Gradjanin

    Koliko još policajaca pre nego što ljudi shvate da su nesposobni jer su podučeni samo za splavove.
  • Vlada Kovačević

    02.09.2023 10:03
    Istina
    A mozda se uplašio "ekonomskog tigra" u " Srbiji nade !"....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.