Malinar prekinuo štrajk glađu: Stiglo obećanje iz Ministarstva

Nikola Radovanović koji je pet dana štrajkovao glađu ispred hladnjače u Brusu zbog neisplaćenog novca za predate maline i kupine 2022. godine, privremeno je prekinuo štrajk.
Malinar prekinuo štrajk glađu: Stiglo obećanje iz Ministarstva
Foto: Pixabay (ilustracija)
On je dobio uveravanja iz Ministarstva poljoprivrede, a potom i od vlasnika hladnjače u selu Lepenac kod Brusa da će novac biti isplaćen u sredu, 6. septembra, saznaje N1.
"Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije me je pozvao i rekao da će novac za 45 malinara, među kojima sam i ja, 10 miliona dinara, biti isplaćen u sredu, najkasnije u četvrtak. Sekretar mi je rekao da se dogovorio sa vlasnikom hladnjače da uzme u ponedeljak hipotekarni kredit, 30 miliona, jer duguje i drugim dobavljačima, i da nas sve isplati u sredu“, kaže Nikola Radovanović, poljoprivrednik iz sela Donji Vratari kod Aleksandrovca.
Ističe da je dobio podršku opštinskih funkcionera Brusa i Aleksandrovca, ali dodaje da je oprezan i da "štrajk glađu samo zamrzava, u zavisnosti od razvoja situacije".
 
"U ponedeljak ću, za svaki slučaj, prijaviti skup policiji Brusa, za ispred hladnjače u petak, 8. septembra, ukoliko padnu ova obećanja. Tada će mi se u štrajku glađu pridružiti 15 malinara iz Brusa i Aleksandrovca i ići ćemo do kraja“, ističe Radovanović.
  • Goran NS

    02.09.2023 18:28
    Obecanje iz vlade srbije!!!
    Ha ha ha ... opet ce on "gladovati?
    Nek ubaci stiropor, mozda ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija