Osam poginulih u udesima za tri dana: Tri nesreće zbog vožnje u suprotnom smeru

Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, poginulo je osam osoba, dok su dve zadobile povrede opasne po život.
Osam poginulih u udesima za tri dana: Tri nesreće zbog vožnje u suprotnom smeru
Foto: Pixabay

Samo u nedelju, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju.

U sudaru automobila marke "fijat punto", koji se kretao suprotnim smerom, i "hjundaija" na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca "fijat" se zapalio i izgoreo, a policija utvrđuje sve okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom, saopštio je MUP.
Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uključujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.
 
Takođe, najčešći uzrok udesa bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.
 
Saobraćajna policija sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, navodi MUP.
 
Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.
  • xqt

    05.09.2023 06:54
    Daj budali volan...
    U tigru je sve razdešeno,pa i priličan broj mozgova.
  • Suština

    05.09.2023 00:07
    Živimo u zemlji gde se veliča i propagira uništavanje sistema... svakog sistema!
  • Dejan

    04.09.2023 21:05
    ccccc
    Kvalitet puteva, saobrajni znaci, ludi vozaci, lose navike, ovo je jos i malo sto su ocekivali !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.