"Sloga": Povećanje akciza još jedan udar na već osiromašeni narod

Povećanje akciza od 1. oktobra je još jedan udar na već osiromašeni narod, a posebno na radničke porodice, penzionere i one sa minimalnim zaradama.
"Sloga": Povećanje akciza još jedan udar na već osiromašeni narod
Foto: Pixabay
Ovako ocenjuju Udruženi sindikati Srbije "Sloga".
"Vladajuća stranka koristi svaku priliku da pod maskom povećanja penzija i plata manipuliše osećanjima građana, dok iza kulisa puni džepove sebi i svojim tajkunima", navodi "Sloga", naglašavajući da "sva takozvana 'davanja' nestaju kroz inflaciju i sada kroz novouvedene akcize, posebno na derivate nafte".
Ovaj udar na ekonomiju će neminovno dovesti do povećanja cena životnih namirnica, transporta, proizvoda na pijacama i pekarama - što potvrđuju i brojni ekonomisti.
 
"Sloga" ukazuje da akcize ne znače samo više cene na pumpi, već predstavljaju "ubrzano ekonomsko propadanje, dodatno zaduživanje države i najavu gladi za više od dve trećine građana Srbije".
 
"Naša zemlja stoji na pragu potencijalnih socijalnih nemira jer je nezadovoljstvo sveprisutno. Istovremeno, ova vlast nastavlja svoj trend netransparentnog upravljanja finansijama, neodgovornog zaduživanja i osiromašivanja države, dok se hvali povećanjem penzija i plata", ističe u saopštenju "Sloga".
 
Udruženi sindikati Srbije smatraju da "ponašanje vlasti tokom jučerašnje sednice parlamenta, gde su pokušali da optuže opoziciju za navodno protivljenje povećanju penzija, pokazuje koliko su spremni da idu nisko da bi manipulisali javnim mnjenjem".
"Sloga" posebno osuđuje ponašanje predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, ističući da se tokom jučerašnje sednice opozicionim poslanicima "obraćao na najprimitivniji način i brutalno ih vređao".
 
"Takvo ponašanje je nedopustivo za jednu državu koja sebe deklariše kao demokratskom i to smatramo parlamentarnim nasiljem koje se mora što pre zaustaviti", poručuje "Sloga".
  • Ns

    06.09.2023 12:11
    Ns
    Na koji nacin zaustaviti,i sta sindikati rade po tom pitanju.
  • Map

    06.09.2023 11:47
    Ko ostane zadnji neka ugasi svetlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija