Podignuta optužnica protiv inspektora Isakova koji je danas svedočio u slučaju "Jovanjica"

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv trojice policajaca.
Optužni predlog je protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd.
Milan I. je, kako pišu mediji, Milan Isaković, policajac koji je danas svedočio u postupku protiv vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije, gde je kazao da su inspektori "uhvatili državu u kriminalu i da nisu očekivali u kojoj su meri državne strukture upatljane u taj slučaj".
Tužilaštvo navodi da se inspektori sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu, navodi se u saopštenju na sajtu VJT.
 
Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda.
 
VJT navodi da postoji sumnja da su se trojica inspektora 28. septembra oko 23 časa, po ranijem dogovoru, sastali sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, gde je B.H. Milanu I. "predao tri nargile koje su od njega iznajmljivali".
 
Tužilaštvo Milana I. sumnjiči da je pokazivao službenu policijsku legitimaciju i pretio oštećenima kada su odbili da plate 100 evra za navodno polomljenu nargilu, nakon čega su mu predali 13.000 dinara.
 
"Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike 'Policija, ruke na krov, dajte lične karte'. Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu", dodaje se u saopštenju.
 
Tužilaštvo dalje navodi da je Milan I. ponovo pretio osumnjičenima da će, ukoliko ih budu prijavili, "pozvati nekoga da im stavi u auto 200-300 grama marihuane", zbog čega bi mogli u zatvor, kao i da "može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje".
 
Nakon toga, VJT navodi da je Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, kao i da je od B.H. tražio da mu preda svoj novčanik iz kojeg je uzeo još 18.000 dinara.
 
Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu.
N1 podseća na to da je krajem oktobra prošle godine, Sektor unutrašnje kontrole MUP, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsio je dva inspektora Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije.
 
Kako je tada saopšteno, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Odeljenja za borbu protiv droga u Beogradu, M. I. (33) i M. К. (35), zbog sumnje da su u saizvršilaštvu zloupotrebili službeni položaj i maltretirali dva muškarca koji su od njih iznajmljivali nargile.
 
Nakon saslušanja određen im je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su sa još jednim, za sada nepoznatim, policijskim službenikom, 28. septembra zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora i sebi pribavili korist, i zato što su pretukli dvojicu mladića i naneli im teške telesne povrede.
 
Isakov je danas svedočio u postupku za "Jovanjicu".
  • Dr Miggyy

    09.09.2023 09:00
    DROGA S NOGU ILI...?
    Poljoprivredno dobro droge i igrom s njom je najinteresantnija i najkriminalnija narko lokacija u zemlji, a i vrapci znaju, osim političara, da je najveće narko dobro i zove se „.Jovanjica“. Da li ima političara koji nije osetio mirisa čuvene biljke na ovom dobru. Na kraju okrivljuju se i gube posla, a zatvaraju ih, a to su inspektori, a ne narko dileri. Najpre je vlasnik imanja "Jovanjica" Predrag Koluvija osetio zatvorski dah, a sada predstoji to isto i inspektorima. Korisnici produkata „Jovanjice“ viđeni političari drže se po strani, a čeka ih obznana i iskijavanja grehova svojih nedela na kraju. Još nije dokazano da se na pomenutom dobru gajilo indijsko ili naše konoplje. Naše konoplje je dobro za izradu zatvorskih garderoba. Jedva se čeka ko će sve ih nositi.
  • Dr Miggyy

    09.09.2023 08:25
    DROGA S NOGU ILI...?
    Poljoprivredno dobro droge i igrom s njom je najinteresantnija i najkriminalnija narko lokacija u zemlji, a i vrapci znaju, osim političara, da je najveće narko dobro i zove se „.Jovanjica“. Da li ima političara koji nije osetio mirisa čuvene biljke na ovom dobru. Na kraju okrivljuju se i gube posla, a zatvaraju ih, a to su inspektori, a ne narko dileri. Najpre je protiv vlasnik imanja "Jovanjica" Predrag Koluvija osetio zatvorski dah, a sada predstoji to isto i inspektorima. Korisnici produkata „Jovanjice“ viđeni političari drže se po strani, a čeka ih obznana i iskijavanja svojih nedela na kraju. Još nije dokazano da se na pomenutom dobru gajilo indijsko ili naše konoplje. Naše konoplje je dobro za izradu zatvorskih garderoba. Jedva se čeko ko sve će ih nosi.
  • Rosa

    07.09.2023 10:30
    Ja neznam da li je opozicija ikada ponudila nekakav nepobitan dokaz protiv vladajuće stranke.
    Sve neŝto bezveze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija