U sklopu Parade ponosa danas šetnja centralnim ulicama Beograda

"Prajd šetnja" centralnim gradskim ulicama Beograda počeće danas u 17 sati iz parka Manjež, gde je početak okupljanja zakazan za sat ranije.
U sklopu Parade ponosa danas šetnja centralnim ulicama Beograda
Foto: 021.rs
"Beograd Prajd" je najavio da će okupljeni iz parka Manjež, ići Nemanjinom i ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, pa Trgom Nikole Pašića do Doma Narodne skupštine, a zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež, gde je planiran koncert.
Naveli su da tokom šetnje neće biti dozvoljene parole i transparenti sa natpisima koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama "Beograd Prajda". To, kako su ukazali, uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju..
Okupljanje u parku Manjež počinje u 16 sati, a ulazni punktovi biće u Ulici Kralja Milana, kod Hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske, i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.
 
Na punktovima će, pored policije, biti licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri i svako ko pristupi šetnji i koncertima dobiće narukvicu neophodnu za učešće.
 
U parku Manjež je planiran koncert od 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsi i Lazar Ćirković, a najavljeni su i dreg nastupi i DJ setovi.
 
Beograd Prajd se održava pod sloganom "Nismo ni blizu" kojim se naglašava, kako su saopštili organizatori, da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa nasiljem i diskriminacijom, i da njihovi zahtevi nisu ispunjeni.
  • @Dušan

    09.09.2023 14:18
    Lepo od vas što tolerišete drugaricu, ali šetnja, tj. pravo na okupljanje, javno iskazivanje stavova (koji nisu protivzakoniti) osnovno je pravo i bez obzira da li podržavate ono zbog čega se šeta, apsolutno morate podržavati pravo da se šeta.
    A sam povod šetnje možete i ne morate podržati.
    To da li se uzmu novci... uzmu se i za sve ostalo, pa ni to nije razlog da budete protiv ove šetnje.
  • @Dušan

    09.09.2023 13:17
    Imam strejt poznanicu. Godinama je trpela nasilje u braku, kao i mnoge slicne uvek je pravdala muskarca, trazila razlog cime su zene provocirale nasilje.
  • Nn cz

    09.09.2023 11:53
    Ljubav pobeđuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.