Basta predložio Vučiću: Vanredni parlamentarni i beogradski izbori 17. decembra, lokalni 2. juna

Predsednik Pokreta "Evropski put" - Basta, bivši ministar privrede Rade Basta predložio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.
 Basta predložio Vučiću: Vanredni parlamentarni i beogradski izbori 17. decembra, lokalni 2. juna
Foto: 021.rs
On je predložio da parlamentarni izbori, kao i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, budu u nedelju, 17. decembra 2023. godine, a lokalni u redovnom roku, sa 2. junom kao terminom.
"Shodno složenoj i napetoj političkoj situaciji u Srbiji, a u svetlu novih dešavanja u Narodnoj skupštini i u senci tragičnih događaja koji su u maju 2023. godine našu Srbiju zavili u crno, predlažem Vam da raspišete izbore za narodne poslanike - parlamentarne izbore i izbore za odbornike Skupštine grada Beograda - beogradske izbore za nedelju 17. decembar 2023. godine", naveo je Basta u javnom obraćanju Vučiću.
Takođe je predložio da predstojeći redovni lokalni izbori budu raspisani u redovnom roku, kako već to Zakon nalaže.
 
"Za njih smatram da treba da budu raspisani kada za to dođe vreme, a predlažem da budu održani 2. juna 2024. godine", navedeno je u predlogu Baste upućenom Vučiću.
 
Ovih dana postoji više naznaka da bi izbori mogli da se održe u decembru, ali zvanično još uvek nema potvrde.
  • Laza

    09.09.2023 14:03
    Zaboravio pokrajinske predlog
    A pokrajinski u martu nek budu
  • Eko

    09.09.2023 13:07
    Basta jeste mutan ali je u kampanji od dana kada se osamostalio i to svaki dan. Opozicija treba od njega da uci, verovatno ne i da igra s njim.
  • Baateeee

    09.09.2023 12:41
    Veliki politicar Basta ;-)))))
    zaboravio pokrjinske izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.