Više javno tužilaštvo: Tepić obmanjuje javnost, beleška u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je da je poslanica SSP Marinika Tepić dovela javnost u zabludu.
Više javno tužilaštvo: Tepić obmanjuje javnost, beleška u Tužilaštvu za organizovani kriminal
Foto: 021.rs
Kako navode, "iznošenjem neistina, davanjem nestručnih komentara, kao i proizvoljnim i nestručnim tumačenjima važećih zakona" u vezi sa slučajem policijskog inspektora Slobodana Milenkovića, Tepić dovodi javnost u zabludu.
"U cilju istinitog informisanja javnosti VJT u Beogradu ukazuje na to da je službena beleška inspektora Slobodana Milekovića, koja je označena oznakom 'strogo poverljivo' dostavljena ovom tužilaštvu 11. jula 2022. godine. S obzirom na hitnost informacija iz beleške, beleška je 12. jula 2022. godine ekspedovana tadašnjem Tužilaštvu za organizovani kriminal, sada Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog sumnje da je za eventualno izvršeno krivično delo nadležan Viši sud u Beogradu", navedeno je u saopštenju.
Dodali su da se pred Višim sudom u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal vodi postupak protiv okrivljenog Predraga Koluvije u slučaju "Jovanjica".
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je ranije da je beogradsko Više javno tužilaštvo (VJT) nadležno za slučajeve korupcije i da je ono trebalo da ispita navodni pokušaj podmićivanja načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodna Milenkovića vezano za slučaj "Jovanjica".
Milenković je 2022. godine prijavio da su mu advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za uzgoj marihuane na "Jovanjici" Predraga Koluvije, kao i suvlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić nudili 100.000 evra da zataška taj slučaj, a VJT tvrdi da je predmet prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK).
 
Tepić je za list Danas istakla da je "vrlo interesantno" to što je službena beleška Milenkovića prosleđena TOK-u, jer je, prema njenim rečima, posebno odeljenje VJT za borbu protiv korupcije nadležno za tu oblast.
  • Voja

    13.09.2023 20:14
    Jel su svi zaboravili da je đilas, njen šef, prodao vucicu beogradske izbore..
    Marinka je vučkov satelit
  • Tapkalo

    13.09.2023 06:57
    Zenski Pinokio.
  • 696

    12.09.2023 21:55
    @ Miki
    I pored Morovića Mariniki treba verovati. U vezi sa tužilaštvom postoje stotine "Morovića", da ne pominjem nepomenika i njegove slugeranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.