Vučić dočekao srebrne košarkaše: Za zlato u Parizu od države će dobiti po 200.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras u Beogradu košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u Manili osvojila srebrnu medalju.
Poručio je da Srbija sada sa Olimpijskih igara u Parizu očekuje zlato.
"Ja sam verovao u uspeh ekipe. Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti zemlji više nego što im je ona dala. Očekujemo ne srebro, već zlato naredne godine u Parizu", rekao je predsednik Vučić.
Košarkaši Srbije su u finalu Svetskog prvenstva u Manili izgubili od selekcije Nemačke sa 77:83.
 
Prijemu u zgradi Predsedništva je prisustvovao i Boriša Simanić, koji je doživeo tešku povredu tokom Svetskog prvenstva, i kome je odstranjen bubreg nakon udarca koji dobio tokom duela sa Južnim Sudanom.
 
Vučić je izrazio posebnu zahvalnost Simaniću, kako je rekao, heroju iz Manile, ali i celoj ekipi koja je "ujedinila našu zemlju".
 
"Nikada nisam video toliko Zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu, Bogdana, Milutinova, Vanju i toliko Partizanovih navijača koji gledaju i Davidovca, Dobrića, Filipa...", rekao je Vučić.
 
 
Vučić je obećao je da će košarkašima Srbije država isplatiti po 200.000 evra ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama.
 
"Sad su pod još većim pritiskom jer svi mi očekujemo zlato iz Pariza. Vidim da Lebron Džejms i ostali najavljuju najjaču ekipu (SAD). Eto prilike da ih pobedimo i da pokažemo ko je broj jedan u svetu", dodao je Vučić.
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je na prijemu govorio o uspesima srpske košarke ovog leta.
 
"Želim da iskažem veliko poštovanje prema svim ljudima, najviše profesoru Gagi Radovanoviću, svi znamo zašto. Ovo leto je bilo prelepo za košarkašku Srbiju, juniori su u Nišu osvojili zlato, basketaši 3h3 zlato i sada su i košarkaši osvojili srebro", rekao je Danilović.
 
Selektor Srbije Svetislav Pešić je ponovo istakao da je ponosan na svoju ekipu koja se, kako je naveo, "dobro pokidala" za ovo srebro.
 
"Sad nas očekuju Olimpijske igre, taj proces će biti dosta teži jer su sada očekivanja još veća, siguran sam da imamo vremena. Ono što smo mi videli u Manili je oduševljenje naših navijača. Možda tamo nismo bili najbrojniji ali smo bili najglasniji, to nam je davalo snagu", rekao je on.
 
Kapiten Bogdan Bogdanović je istakao da mu je bila čast što je predvodio ove momke.
 
"Ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojima sam sarađivao. Bila mi je čast da ih predvodim kao kapiten", rekao je Bogdanović.
Košarkaši Srbije su na kraju prijema predsedniku Srbije uručili loptu i dres sa potpisima igrača.
 
Posle prijema, ispred Skupštine grada Beograda će košarkašima biti priređen i svečani doček.
  • Radovan

    13.09.2023 08:39
    BOJKOT
    Bojkotujem reprezentaciju dok su ovi na vlasti.
    I kosarku I veterpolo
    Kad ih vidim kako se slikaji is vucicem gadi mi se
    Fudbal ionako ne prolaze njihbsam vec odavno precrtao
  • Teri

    13.09.2023 07:45
    Koliko su jadni ovi komentatori!
  • Miki

    13.09.2023 07:32
    Miki
    U Srbiji u kojoj je pola gradjana Siromasno i Gladno ne prilici razbacivati toliko novac istih tih Gradjana! Prilicnije je da Vucic iz svog dzepa kupi Parizer i podeli svim Sportistima po jeftinijoj ceni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija