Šta je još predsednik rekao: Od nove godine nova povećanja plata i penzija, verovatno i izbori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju na TV Pink najavio i dodatna povećanja plata i penzija.
Šta je još predsednik rekao: Od nove godine nova povećanja plata i penzija, verovatno i izbori
Foto: 021.rs

Vučić je rekao da će plate za prosvetne radnike, medicinske sestre i negovateljice biti u januaru dodatno povećane za još 11 odsto, što znači da će im povećanje zajedno sa septembarskim biti više od 15 odsto.

Dodao je da će i penzionerima primanja od januara biti veća za 14 odsto i to bi sa oktobarskim povećanjem bilo više od 20 odsto.

Najavio je i da će prosečna penzija do kraja 2024. godine biti 390 evra, a "ako prestane rat u Ukrajini i više od toga".
 
Dodatno, i prosečna zarada će u decembruu 2024. biti "čak 960 evra, a minimalac od januara 402 evra".
 
Izbori će biti raspisani do kraja godine
 
Vučić je, govoreći o potencijalnim izborima, rekao da je spreman i da će ih raspisati do kraja godine za 4. mart iduće godine ili za sedmicu ranije.
 
On je rekao da je opozicija formulisanjem zahteva za raspisivanjem izbora "pokazala da ne poznaje zakone jer ne zna da od raspisivanja do održavanja izbora mora da prođe 60 dana".
Predsednik je dodao da je opozicija u zahtevu zatražila da izbori budu početkom 2024. godine.
 
"Oko 4. marta, pred moj rođendan, da ga proslave još jednim porazom", rekao je Vučić.
  • Drmr

    24.09.2023 20:38
    A penali
    Ma ukidajte pljacku penzionera uvodjenjem penala. Pa onda se hvalite povecanjem penzija.Badava meni date 5000 kad ste mi pokrali 10 000.
  • Nada

    18.09.2023 15:57
    Boze
    Boze vidili se kraj mukama ovoga naroda ????????
  • Poskupljenje struje

    18.09.2023 10:49
    = blokade puteva
    Pošto je povećao plate SNS parazitima u javnom sektoru, sada bilo kakvo poskupljenje cena struje za 1 dinar znači "blokade puteva i autoputeva".
    Ne može i jedno i drugo, prvo ima da se budžetske pare koriste za to da Struja ne poskupi, ( ako treba otkazi i smanjenje plata u javnom sektoru, ali Struja ne sme da poskupi, jer nezaposleni ne smeju da finansiraju javni sektor ) pa tek kada se to obezbedi da cena Struje ostaje ista, onda može plata da se deli parazitima u javnom sektoru.
    Poskupljenje struje = Blokade puteva !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija